Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

RODITELJI ODGOJITELJI: Mjera ima prostora za doradu, nije se smjela ukinuti

Autor: Dnevno.hr

Mjera roditelj odgojitelj ima prostora za doradu, no njezino ukidanje bez da su izvršene pripremne radnje nikako nije smjelo biti provedeno, poručili su u ponedjeljak iz Hrvatske udruge roditelja odgojitelja (HURO) nakon sastanka u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade.

“Svi smo se složili da mjera ima prostora za doradu. No, zadiranje u pravo ili ukidanje istoga, bez da su prije izvršene ikakve pripremne radnje nikako nije smjelo biti provedeno i definitivno je loše isplanirano”, navode u priopćenju nakon sastanka na kojem je bilo riječi o problemu koji je nastao odlukom aktualne gradske vlasti da dijelu korisnika u velikom opsegu smanji, a preostalima pravo ukine.

Doznali su, kažu, da Grad Zagreb do danas nije poslao analizu tom nadležnom uredu na njegov zahtjev.

‘Mjera zabilježila pozitivne demografske učinke’

Tvrde i kako je mjera zabilježila pozitivne demografske učinke te su zatražili da se s javnim očitovanjem uključi nadležni Državni ured.

Svi smo suglasni kako će se odlučivati na Visokom upravnom sudu, ali ovaj Ured je direktno odgovoran za nadzor provedbe ovakve mjere na lokalnoj razini, poručuju u priopćenju. Pratit će, kažu, djelovanje Državnog ureda u skladu s njihovim ovlastima i podsjećati ih da reagiraju s iznošenjem zaključka i javnog stava.

“Predstoji čekati koliko dugo će Grad Zagreb ignorirati traženje nadležnog nacionalnog ureda, te hoće li i njima prezentirati polovične informacije s ciljem manipuliranja o (ne)uspješnosti mjere”, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje predsjednica HURO-a Ana Marija Berbić Lacko.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.