Foto: Screenshot/YouTube

Risto osigurao sebi i ženi što će kad umru: Podigao mauzolej, turisti ne vjeruju da to nije crkva’

Autor: Dnevno.hr

Nije rijetko na ovim prostorima susresti čudnovate ideje zagrobnog života, no ovih dana u medijima je osvanuo uistinu poseban takav slučaj.

Naime, video u kojem se može vidjeti golema obiteljska grobnica, zapravo pravi mauzolej, širi se društvenim mrežama.


“To su gradili samo faraoni u Egiptu i Nemanjići, a ja nisam ni faraon, ni Nemanjić nego Marković”, kaže Risto iz Brusnice u Republici Srpskoj u Bosni i Hercegovini.

Vječna kuća

On, kako kaže, ima troje djece, a “niko od njih neće ni da čuje”, pa dodaje da “ima i djece kojima roditelj umre, a oni ni na sahranu neće da dođu”.

Baš je iz tog razloga Risto za sebe i ženu još za života sazidao vječnu kuću, da ne mora brinuti gdje će počivati kad ga Bog bude pozvao.

Tako je Risto za kanal Živa istina kazao i da je svoju vječnu kuću gradio tri godine, da je za nju dao 240.000 maraka (KM), odnosno 120.000 eura.

‘Armirano, izolacija, struja, nema vlage, a sanduci rostfraj’

Objašnjava da je to kapela (grobnica) a da je on zove svojom vječnom kućom, te podsjeća da je na proslavi povodom završetka gradnje imao 300 uzvanika, muziku i narodno veselje koje ga je koštalo oko 6.000 eura.

Inače, prvi je koji je u općini Lopare tražio građevinsku dozvolu kakvu nikada i nitko dotad nije tražio pa je morao doći i geodet, ali i gospođa iz odjela za urbanizam.
Hrvati u Srbiji bijesni zbog otvaranja muzeja četničkom vojvodi: ‘To ne odgovara povijesnim istinama’

“Radovi su vrhunski, armirano, izolacija, struja, nema vlage, a sanduci rostfraj, i hermetički se zatvaraju jer tako mora da žena i on ostanu vječni pošto je grobnica takva – površinska, sve mramor i granit. Jedina opasnost je možda jak potres za jedno sto-dvjesto godina”, objašnjava Risto.

Turisti u nevjerici

Cijelu kapelu iscrtao je i svojom lozom Markovića, a putnici namjernici koji tuda prođu stanu u nevjerici, pa gledaju i razgledaju…

Nitko ih ne može uvjeriti da to nije crkveni nego privatni objekt s građevinskom dozvolom i zidovima od čak pola metra.
Osim toga, Ristina vječna kuća je potpuno ograđena kamenom i kovanom ogradom.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.