Ilustracija Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

REKORDAN BROJ ZARAŽENIH! U Slovačkoj 338 novozaraženih Covidom-19 od početka pandemije

Autor: S.P./Hina

Slovačka je u srijedu zabilježila najviši broj novozaraženih koronavirusom od početka pandemije – njih 338.

Ona je među europskim državama s najmanjim brojem smrtnih slučajeva od covida-19, no ovaj tjedan u toj srednjoeuropskoj državi raste broj oboljelih, kao i u ostatku Europe.

Od početka epidemije do srijede imala je 7.269 slučajeva od kojih se 3.888 oporavilo, a 41 je umrlo, objavila je Hina.

Slovačka je uspjela suzbiti širenje koronavirusa u svibnju i lipnju kad je većinom bilježila jednoznamenkast broj zaraza u danu.

No od kolovoza bilježi dane s preko 100 novih zaraza, a u rujnu ruši rekorde po broju novooboljelih.

U odgovoru na zdravstvenu krizu, zemlja je postrožila mjere vezane uz nošenje maski i okupljanja ljudi, no najavila je i da će izbjeći velika zatvaranja poput onog na početku pandemije.

Ministri vanjskih poslova Slovačke, Slovenije, Austrije i Češke su se sredinom rujna obvezali i na međusobnu koordinaciju mjera kako one ne bi negativno djelovale na njihovu suradnju, posebice gospodarsku, te su se založili da ne dođe do ponovnog zatvaranja granica.




Autor:S.P./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.