fbpx
Foto: Pixabay

‘REKLA SAM IM DA GA UNIŠTE, NISU ME SLUŠALE’! Djevojka našla krivotvoreni novac, podijelila ga s rodbinom. Kupovala jaja i odjeću

Autor: Dnevno.hr

Djevojka (19) iz Podravine završila je na sudu nakon što je krivotvorene novčanice trošila na hranu i odjeću. Na sudu se branila kako nije znala da su novčanice krivotvorene, te je dobila uvjetnu kaznu zatvora.

U presudi stoji kako je dio novca dala mami, teti i sestri, a dio je zadržala za sebe. Na sudu je rekla da je novčanice vidjela kod jednog dvorišta u Pitomači, a s njom ga je pokupila njezina teta s kojom je podijelila novac. Svaka je dobila oko 1.200 krivotvorenih kuna, a sve u apoenima od 100 i 200. Djevojka je majci dala 100 kuna, koja je s tim novcem otišla platiti dug za jaja, piše Danica.hr.

Prodavačica primijetila da je novac krivotvoren

Sestra je novčanicom od 100 kuna pokušala kupiti robu u trgovini Stela u Kladarama, ali prodavačica je primijetila da je novac krivotvoren. Teta je na sudu potvrdila priču nećakinje, te rekla da su novac zajedno pokupile. Navodno je njezina sestra odmah uočila da je novac krivotvoren i rekla im da ga unište. Prema iskazima svjedoka, rekla je da se ‘to vidi iz aviona’.


“Odmah sam prepoznala da se radi o lažnim novčanicama. Vidjelo se po boji i kvaliteti papira, a i zaštitna nit je izgledala čudno. Rekla sam im da ga unište, ali nisu me poslušale”, rekla je u istrazi.

Istragom je utvrđeno da je trgovina Vit-commerce iz Pitomače oštećena za 271 kunu, prodavač jaja za 160 kuna, a djevojka od koje su kupili odjeću za 200 kuna. U iznos štete računa se i uzvraćeni novac od prodavača.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.