Facebook

ZELENE BERETKE OSNOVALE KOMISIJU! Svaki pjevač koji veliča četništvo, neće moći nastupati u Sarajevu!

Autor: T. Budak

"Naša ideja je da prije potpisivanja ugovora sa mjesta kao što su "Skenderiji","Zetar" i svi ostali koji mogu primiti više od 500 ljudi, organizatori moraju imati odobrenje Komisije. Svaka najava izvođača će se preispitati i, ako svojim ranijim nastupima veličao četništvo ili širio nacionalnu mržnju, neće moći učestvovati u našem gradu", kažu Zelene beretke.

Srpska pjevačica Marija Šerifović nedavno je nastupila u sarajevskoj Zetri i isprovocirala efendiju Muhameda Velića na ovakav status:

“Večeras će u Zetri, a to je par stotina metara zračne linije od moje džamije, nekoliko srbijanskih pjevačica na nedozvoljen i odiozan način zabavljati sarajevsku publiku, pjevat će svi u glas: ‘Molitva… molitva’… A prava je molitva zasigurno samo u vrijeme namaza i u džamiji. Eto tako, jedni će sa šejtanima vrištati i pjevati, a drugi će s melecima klanjati i istinski se moliti. Moliti se i za ove prve – da ih dragi Allah uputi na Pravi Put i da im podari pameti!“, kazao je efendija i tako izazvao pravu buru na relaciji Srbija – BiH…

Status efendije kojeg prati 33.000 korisnika Facebooka nije ostao bez odijeka, pa su se oglasile Zelene beretke koje ovaj stav podržavaju i zbog kojeg su došle na ideju osnivanja komisije za izvođače:

“Naša ideja je da prije potpisivanja ugovora sa mjesta kao što su “Skenderiji”,”Zetar” i svi ostali koji mogu primiti više od 500 ljudi, organizatori moraju imati odobrenje Komisije. Svaka najava izvođača će se preispitati i, ako svojim ranijim nastupima veličao četništvo ili širio nacionalnu mržnju, neće moći učestvovati u našem gradu. Pitamo se da li je zemlji preče da zaradi 60.000 KM godišnje, ili da žrtve agresije pretrpe poniženje?Oni koji su na bilo koji način svojim postupcima pomagali i podržavali agresora, isticali obeležja agresora, negirali agresiju, učestvovali u agresiji i podsticali je ili su to radili njihovi organizatori ili menadžeri, neće moći da obavlja ili organizuje bilo kakvu manifestaciju u Sarajevu. Naš grad je više nego tolerantan, sve na svoju štetu. Došlo je vreme da se počne razmišljati o žrtvama agresije”, navodi Udruga Zelene beretke koja je inicijativu predala premijeru Kantona Sarajevo, članovima Vlade Kantona Sarajevo, predsjedniku Skupštine Kantona Sarajevo, klubovima svih političkih stranaka, gradonačelniku i njegovom zamjeniku, predsjedniku Saveta Grada Sarajeva, odbornika Grada Sarajeva

Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.