fbpx
Foto: Wochit/Getty Images

‘ZATO ŠTO SRBIJU VOLIM NAJVIŠE NA SVIJETU!’ Emotivni Vučić poručio Srbima: ‘Ovo nije pobjeda ulice, već moj izlazak ususret svim građanima’

Autor: L.B.

Nakon što je Zakon o eksproprijaciji povukao iz procedure, a zbog kojeg su dijelom posljednjih tjedana Srbiju tresli prosvjedi, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić imao je u srijedu navečer izvanredno obraćanje.

Naime, Vlada Republike Srbije je na sjednici u srijedu donijela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Vučić se građanima obratio iz Palate Srbija i priopćio odluke.

‘Ja sam bio svuda, zato što Srbiju volim najviše na svijetu’

“Vlada Republike Srbije napravit će analizu jesu li neophodne izmjene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ukoliko se konstatira da je Zakon nužno promijeniti, učinit će to uz široku javnu raspravu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo”, naveo je.

A onda je krenuo o ekologiji i ljubavi prema Srbiji, pa je rekao:

“Cijeli vikend ću biti u Nišu. Zamjerate mi da nisam bio svuda po Srbiji? Ja sam bio svuda, zato što Srbiju volim najviše na svijetu. U ovoj zemlji žive moja djeca. Kao i za svako drugo dijete, želim da udiše zdrav zrak. Zato ulažemo toliko. Ali ne želim da kažem djetetu rudara iz Kolubare da ćemo zatvoriti rudnik zato što nemamo struju.”

O prosvjedima

Vraćajući se na priču o prosvjedima u Srbiji, Vučić je zahvalio N1 televiziji:

“Hvala Vama sa N1 koji ste konstatirali da sam im sve ispunio. Vidjet ćete da im to neće biti dovoljno” rekao je Vučić, pa dodao kako je apsurd da na prosvjede poziva čovjek koji je od Rio Tinta uzeo 717.000 eura, a na demonstracije protiv čovjeka koji nije uzeo ni dinara, niti je doveo Rio Tinto.
“Ja sam čovjek koji mislim da sam obišao najviše mjesta u Srbiji. Svi ostali od 1945. godine pa do sada nisu bili ni dva puta na istom mestu. Trudio sam se oko poplava i pomagao, regulirali smo tokove bujičnih rijeka”, rekao je Vučić i dodao:

“Nema godine da prosvjedi nisu trajali 6, 7 ili 8 mjeseci.

‘Ovo nije pobjeda ulice, već moj izlazak u susret svim građanima Srbije’

“Ovo nije pobjeda ulice, već moj izlazak u susret svim građanima Srbije”, rekao je on.

Naglasio je kako zauzimanje i blokiranje autocesta donosi veliku štetu Srbiji.
“Ja sam ponosan na našu zemlju koja nije upotrebljavala vodene topove, što smo i zauzimanje auto-puteva popratili tišinom i nereagiranjem, iako je to protivno zakonu, i nismo gledali slike kako se postupa prema demonstrantima u mnogo demokratskijim država svijeta”, naveo je Vučić i dodao:

“Ovo nije zbog našeg straha, ovo je izlazak u susret građanima koji su se uplašili da netko nešto radi protiv njihovih interesa. Nema potrebe za strah, jer sve ovo što smo učinili, učinili smo za njih. Volio bih da ljudi u Vladi Srbije koji su umorni ne moraju biti ministri, a da ovo malo vremena koliko im je ostalo do kraja mandata slušaju ljude koji ih okružuju, a ne sebe”, naveo je Vučić.

 

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.