Foto: Wochit

‘ZAPALJIVA RETORIKA MILORADA DODIKA!’ Glavni tajnik NATO-a zabrinut, osudio poruke iz RS: ‘Potkopava jedno od glavnih postignuća koje smo napravili’

Autor: L.B.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za medije u Bruxellesu, nakon sastanka s premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem osudio je “zapaljivu retoriku” člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Saveznici snažno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Dakle, zapaljiva retorika u Republici Srpskoj ozbiljno zabrinjava. Strukture Bosne i Hercegovine su važne za stabilnost zemlje. Naročito Oružane snage, jedna od najjačih multietničkih institucija u zemlji”, rekao je Stoltenberg.

Dodao je da NATO ostaje predan snažnom političkom dijalogu i praktičnoj suradnji s Bosnom i Hercegovinom te da će nastaviti podržavati reformske napore zemlje za dobrobit svih.

‘Pitanje važno za BiH, cijelu regiju, i sve nas’

“NATO-ova politika otvorenih vrata je povijesni uspjeh i doprinosi sigurnosti u regiji”, naglasio je Stoltenberg, između ostalog, u svom uvodnom obraćanju.

Šef NATO-a se malo kasnije tokom razgovora s novinarima na konferenciji za medije ponovo dotaknuo BiH. Ovog puta je imenom spomenuo Dodika.

“Vidjeli smo neke pomake u krivom smjeru tijekom posljednjih godina. Zabrinuti smo zbog situacije u Bosni i Hercegovini uz zapaljivu retoriku Milorada Dodika. Njegove poruke zapravo potkopavaju jedno od glavnih postignuća koje smo napravili u stvaranju multietničkih oružanih snaga u Bosni i Hercegovini”, istaknuo je Stoltenberg.

Naglasio je da je ovo pitanje važno za Bosnu i Hercegovinu, cijelu regiju, “a i za sve nas”.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.