Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

VULIN STIGAO DO BRATOLJUBA PA ZAREŽAO: ‘Ono što dopustite Šiptarima, nećete moći zabraniti Srbima’

Autor: L.B.

Ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin, nakon svečane ceremonije otvaranja graničnog prijelaza i prometa preko mosta “Bratoljub” koji povezuje općine u Srbiji, Ljuboviju i Bratunac, istaknuo je da je Republika Srpska vanjskopolitički prioritet Srbije i da će Srbija učiniti sve da Srpska bude sigurna i uspješna.

“Republika Srbija u skladu sa svojim obvezama i međunarodnim pravom poštuje suverenitet Bosne i Hercegovine, ali isto tako, Srpsku doživljava kao svoj vanjskopolitički prioritet. Mi Bosnu i Hercegovinu poštujemo, ali Republiku Srpsku iskreno volimo i učinit ćemo sve da Srpska bude sigurna, zaštićena i da bude uspješna. Ne može biti uspješna BiH, ako nema uspješne RS”, rekao je Vulin.

Istaknuo je kako je BiH sastavljena od tri naroda, dva entiteta te da se nijedan narod i nijedan entitet ne mogu promatrati kao rušilački ili da ga se podcjenjuje.

“Republika Srbija kao garanciju Dejtonskog sporazuma će učiniti sve da se Dayton zaista sačuva i provodi. Drina je granica onoliko koliko mi želimo da bude granica. To znači koliko mi budemo više radili i koliko se budemo više povezivali, više budemo ekonomski ulagali, toliko će biti manje granica. Drina nas spaja, ona nas povezuje”, istaknuo je Vulin, a priopćio MUP Srbije.

“Oni koji su šutjeli kad Aljbin Kurti govori o velikoj Albaniji, trebaju biti još tiši kada mi Srbi govorimo o potrebi da se povezujemo i da živimo jedni za druge. Ono što dopustite Šiptarima, nećete moći zabraniti Srbima”, poručio je Vulin nakon otvaranja graničnog prijelaza i puštanja u rad mosta “Bratoljub“.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.