SCRENSHOT

VULIN PONOVNO PROVOCIRA: Hrvatska je potonula u ludilo podizanjem spomenika ozloglašenom, osuđenom teroristi i ubojici – Miru Barešiću!

Autor: A.P.

"Rehabilitacija ustaškog vikara Alojzija Stepinca, oslobađanje ratnog zločinca i podizanje spomenika teroristu govori da Hrvatska nema snage da se otrgne od fašizma i da se ideologiji ustaštva na bilo koji način suprotstavi", rekao je Vulin novinarima u Malom Zvorniku.

Na samu godišnjicu stradavanja hrvatskog emigranta, revolucionara i domoljuba srpski ministar za rad, zapošljavanje, veteranska i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da podizanje spomenika Miru Barešiću, kako je rekao, “ozloglašenom, osuđenom teroristi i ubojici”, govori da je Hrvatska “potonula u ludilo”, piše Tanjug.


DA SE NE ZABORAVI: Hrvatski branitelj i vitez Miro Barešić prije 25 godina poginuo u akciji u kojoj nije sudjelovala njegova postrojba!?


“Rehabilitacija ustaškog vikara Alojzija Stepinca, oslobađanje ratnog zločinca i podizanje spomenika teroristu govori da Hrvatska nema snage da se otrgne od fašizma i da se ideologiji ustaštva na bilo koji način suprotstavi”, rekao je Vulin novinarima u Malom Zvorniku.

Srpski ministar je nadodao da dok se ”cijeli svijet bori protiv terorista i fašizma, u Hrvatskoj se dižu spomenici teroristima i vrši rehabiltacija fašista”.

“Bi li Hrvatska podigla spomenik teroristu koji nije ubio Srbina? Je li to razlog zašto mu dižu spomenik? Je li to razlog što Europa i čitav svijet još uvijek šute na dizanje spomenika teroristu?”, upitao je Vulin.

“Hrvatska je članica EU, i ako je dozvoljeno u jednoj zemlji EU podizati spomenik teroristima, onda koje su to vrijednosti za koje se zalaže EU”, upitao je Vulin.

Vulin smatra kako je Hrvatska jedina zemlja na svijetu u kojoj se antifašisti moraju skrivati od fašista, u kojoj se dižu spomenici teroristima, i jedina zemlja na svijetu koja slavi protjerivanje 250.000 svojih državljana.




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.