Vulin: ‘Ako Europa neće Srbiju, ima tko hoće’

Autor: Hina

Ako nas Europa neće, ima tko hoće, izjavio je u četvrtak srpski ministar obrane Aleksandar Vulin, ukazujući na opredijeljenost Srbije da pripada europskim vrijednostima, ali ne po cijenu da moli za ulazak u Europu.

“Mi želimo pripadati europskim vrijednostima, hoćemo surađivati, ali ne po cijenu da moramo moliti za ulazak u Europu koja nas ne želi. Ako nas ne želite, postoje i drugi savjeti i savezi”, rekao je Vulin za komercijalnu, provladinu TV Pink.

Komentirajući summit o zapadnom Balkanu, održan u Berlinu 29. travnja, Vulin je rekao da “to nije bio format EU-a”.

“To su dvije velike, moćne zemlje koje se moraju poštovati i čije stajalište morate znati. U ovom  trenutku i europska je administracija na odlasku, sada su izbori, a što će biti – vidjet ćemo za pola godine”, rekao je Vulin.

Ocijenio je da su na skupu u Berlinu u većini bile države koje su priznale Kosovo te da je srpski predsjednik AleksandarVučić, sudjelujući na skupu u takvim okolnostima, “dokazao da je jedini državnik na Balkanu koji ima hrabrosti voditi samostalnu vanjsku politiku.

Berlinski summit organiziran je na inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, a okupio je čelnike zemalja zapadnog Balkana te premijere još dviju članica EU-a, Hrvatske i Slovenije. Glavna tema sastanka bila je deblokada dijaloga između Srbije i Kosova.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.