fbpx

Vučićev otac Albanac, a stric ustaša!

Autor: Slobodan Rakočević, 7Dnevno/19. rujna 2014.

Hoće li se nakon ovoga velikog otrkića prva potpredsjednica u Vladi Zorana Milanovića Vesna Pusić odreći svog  najboljeg prijatelja, srbijanskog premijera Aleksandra Vučića? Hoće li predsjednik RH Ivo Josipović sazvati sjednicu VONS-a i odmh zatražiti da se 'ustaškoj zmiji treba stati nogom za vrat'! 

U svojoj knjizi ‘Haške muke’ srpski radikal Ljubiša Petković napisao je da nitko iz porodice Vučić nije stradao u Jasenovcu. ‘Posjedujem dokument  od 19. rujna 1941. godine iz kojeg  se vidi da su se Vučići izjašnjavali kao rimokatolička obitelj. Obitelji Kadijević, Lukić, Praljak i Vučić prešle su iz pravoslavne u rimokatoličku vjeru u rujnu1941. Glava porodice  bio je Anđelko Vučić, djed  aktualnog srbijanskog premijera Aleksandra Vučića.
‘Rođeni stric Aleksandra Vučića je istaknuti ustaša’, ekskluzivno je u svojoj knjizi ‘Haške muke’ napisao Ljubiša Petković, bivši potpredsjednik Srpske radikalne stranke.

‘Zato na spomen ploči u Jasenovcu nema niti jednog Vučića’, tvrdi Petković te dodaje:’ Naravno da ih nema kada se dobro zna da je obitelj Vučić promijenila vjeru za večeru i da su svi preživjei Drugi svjetski rat. A kako i ne bi kada je obitelj Vučić bila tijesno povezana s ustaškom organizacijom. Naime Aleksandrov stric Braco bio je oženjen kćerkom iz poznate ustaške obitelji Tomas. Ljubo Tomas je jedan od najozloglašenijih ustaša, isticao se nezapamćenim zločinima nad srpskim narodom’, piše u svojoj knjizi bivši potpredsjednik Srpske radikalne stranke Ljubiša Petkovć, koja je izazvala veliki interes, ali i brojne kontroverze  u Srbiji. Tim prije što  aktualni srpski premijer Aleksandar Vučić, gotovo puna dva desetljeća, kao mantru, ponavlja kako su tijekom Drugog svetskog rata ustaše  izvršile pokolj nad Vučićima, te da je više od 20 članova njegove obitelji  ubijeno  u Jasenovcu. No, tu ‘tragičnu’ Vučićevu priču demantira  Ljubiša Petković, bivši potpredsednik Srpske radikalne stranke i dugogodišnji poslanik, koji u knjizi „Haške muke” tvrdi suprotno:

Vučići su se izjašnjavali kao rimokatolička obitelj


„Niko iz porodice Vučić nije stradao u Jasenovcu. Posjedujem dokument od 19. rujna  1941. iz koga se vidi da su se Vučići izjašnjavali kao rimokatolička obitelj. Porodice Kadijević, Lukić, Praljak i Vučić prešle su iz pravoslavne u rimokatoličku vjeru u rujnu 1941. Glava porodice je bio Anđelko Vučić, Aleksandrov deda. O Anđelkovoj supruzi nemam mnogo podataka, budući da je u relativno kratkom roku nakon pristupanja rimokatoličkoj vjeri, napustila Bugojno i preselila se u Vojvodinu, u Kikindu, gdje se i rodio otac Aleksandra Vučića, Anđelko Vučić. Anđelko stariji imao je četvoro djece’, piše Petković u svojoj knjizi. Najstariji sin Antonije imao je nadimak Braco, drugi po starosti bio je Kojo, a najmlađi Anđelko. ‘Stari Anđelko je bio jedina žrtva Vučića u Drugom svjetskom ratu, ali ni on nije stradao od ustaša.  Naime djed Aleksandra Vučića umro je od zadobijenih rana, nakon jedne kavanske tuče u Banja Luci. Bavio se švercom. Pošto je bio u stalnim dugovima, osnovano se sumnja da je u pitanju osveta za nenaplaćena potrživanja. Po njemu je, najmlađi sin Antonije – Braco Vučić, inače otac Aleksandra Vučića dobio ime’, piše Petković u svojoj knjizi.  Antonije je umro u Beogradu 1991. godine od posljedica upale čira. Drugi stric, aktualnog srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, Kojo, umro je u Bugojnu od posljedica notornog alkoholizma. Vučićeva tetka umrla je krajem osamdesetih, prirodnom smrću.

Beogradski novinar Brkić Aleksandra Vučića i njegovo društvo nazvao je ‘Prvom pederskom ložom u Srbiji’!

A Nakon ovog ekskluzivnog otkrića da je  stric Aleksandra Vučića bio ustaša, u Srbiji su se, po medijskim kuloarima, počele kao virus ebole, širiti raznorazne priče o tome kako je Vučić bio ucjenen od Bruxellesa, brojnim  video uratcima lascivnih scena, te je pod teretom tih i drugih ucjena morao pokleknuti  i priznati Kosovo Republiku. Naime, aktualnog srbijanskog premijera su, baš kao i nekoć bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera,  ucjenjivali snimkama strastvenih ljubavnih scena s potpredsjednikom Demokratske stranke Srbije Miodragom Rakićem. Te kuolarske priče su uzele tolikog maha de je i poznati beogradski publicist Milovan Brkić  u svojim izdanjima najavio objaviti mnoge detalje iz mračne biografije Aleksandra Vučića i njegovog okruženja, ‘Prve pederske lože u Srbiji’. Zbog Vučićeve želje za tuđim dupetom, on je spreman da tuđinci dođu, uz njegov potpis, u Srbiju, i zauvijek nas okupiraju’, žestoko je po srbijanskom premijeru Vučiću opalio beogradski novinar Milovan Brkić. A mi se pitamo hoće li se nakon otkrića da je stric Aleksandra Vučića bio zakleti ustaša, prva potpredsjednica u Vladi Zorana Milanovića Vesna Pusić odreći svog  najboljeg prijatelja? Hoće li predsjednik RH Ivo Josipović sazvati sjednicu VONS-a i odmh zatražiti da se ‘ustaškoj zmiji treba stati nogom za vrat’! Ili će Vučiću olakotna okolnost biti, ako je vjerovati Brkiću i nekim srbijanskim medijima, to što je sklon osobama jačeg spola.

Vučić je dao besu svom ocu Fahrimu da će se Kosovo odcijepiti od Srbije!

Nakon ekskluzivnog otkrića da je stric Aleksandra Vučića bio ustaša, u Srbiji su se, po medijskim kuloarima, počele kao virus ebole, širiti raznorazne priče o tome kako je Vučić bio ucjenen od Bruxellesa, brojnim  video uratcima lascivnih scena, te je pod teretom tih i drugih ucjena morao pokleknuti  i priznati Kosovo Republiku. Naime, aktualnog srbijanskog premijera su, baš kao i nekoć bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera,  ucjenjivali snimkama strastvenih ljubavnih scena s potpredsjednikom Demokratske stranke Srbije Miodragom Rakićem.

Otac srbijanskog premijera je, bruji tamošnja medijsko­politička scena, Albanac Fahrim Musliju. Radio je na RTS­u, baš kao i Vučićeva majka
Da nevolje nikada ne dolaze pojedinačno, nego u kolonama, potvrđuju i najnovija otkrića o srbijanskom premijeru Aleksandru Vučiću i njegovim bližnjim, koja su ovih dana zapljusnula brojne tamošnje portale, blogove i neke tiskane medije. Tek što se digla bura oko ekskluzivnog otkrića da je Vučićev stric bio ustaša, srbijansku javnost je šokiralo novo otkriće u kojem se tvrdi da je otac Aleksandra Vučića bio Albanac ­ Fahrim Musliju. Radio je na RTS­-u, baš kao i Vučićeva majka. Pouzdani beogradski izvori tvrde, a navodno su to zabilježile i neke strane obavještajne službe, da je aktualni srbijanski premijer, nekada davno, svome voljenom ocu Fahrimu dao besu da će Kosovo odcijepiti od Srbije i da će jednoga dana Kosovo postati neovisna država. Vrijeme je pokazalo da je Vučić čovjek od riječi jer je svome ocu, čim je došao na vlast, ispunio dano obećanje.

Autor:Slobodan Rakočević, 7Dnevno/19. rujna 2014.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.