Predsjednik Republike Srbije

VUČIĆ ODLIKOVAN ORDENOM SVETOG SAVE! Hoće li vas iznenaditi kojeg je izaslanika poslao Plenković?

Autor: S.V.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, odlukom Svetog Sinoda Srpske pravoslavne crkve, odlikovan je Ordenom Svetog Save prvog stupnja na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

Najviše crkveno priznanje Vučiću je uručio patrijarh Irinej, a orden mu je dodijeljen za njegovu “ljubav prema majci crkvi, požrtvovano zalaganje za jedinstvo srpskog naroda i neumornu borbu za cjelovitost Srbije, posebno za očuvanje Kosova i Meothije u njenim granicama”.

“Da ne spominjemo sve što neumorno čini i radi. On je učinio velika djela, ne samo za naše vrijeme i prilike, već za čitavu Srbiju i njenu budućnost”, rekao je patrijarh Irinej.

“Nisam mu se nadao, nisam ga tražio, nisam ga ni očekivao. Zato je i prva reakcija na vijest koja me je iznenadila bila šutnja, svjestan veličine samog čina i neočekivane časti. Šutnja je ona vrsta skromnosti koja treba pratiti ovako velike događaje. Hoću samo da Srbija bude vječna! Mir nas ujedinjuje. Ovo me obavezuje da se borim još više”, rekao je Vučić.

Uz brojna poznata imena iz srpskog javnog i političkog života, odlikovanju srpskog predsjednika nazočio je i predstavnik Srba u Hrvatskoj – Milorad Pupovac.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU! 




 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dnevno (@dnevno.hr) on




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.