Screenshot/Twitter

VUČIĆ NA ŽIDOVSKOM KONGRESU U AMERICI: ‘Prošli smo istu sudbinu u logoru Jasenovac marionetske NDH!’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

“Ponosni smo na povijesno prijateljstvo sa židovskim narodom”, poručio je u nedjelju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Kongresu Američko-izraelskog vijeća za javne poslove (AIPAC) u Washingtonu, SAD, i najavio otvaranje službenog diplomatskog predstavništva Srbije u Jeruzalemu.

Vučić je sudionike pozdravio na engleskom i hebrejskom, za što je zaradio stajaće ovacije.

Istaknuo je da je ponosan što može reći da su Srbi i Srbija oduvijek bili u tako dobrim odnosima sa Židovima da ne može ništa dodati tome.

“Volimo Židove i radit ćemo na daljnjem unaprjeđenju odnosa”, poručio je Vučić.

Rekao je da su Srbi i Židovi dijelili sudbinu tijekom Drugog svjetskog rata.

“Prošli smo sličnu stravičnu sudbinu u koncentracijskom logoru “Jasenovac” marionetske Nezavisne Države Hrvatske. Uvijek smo bili zajedno kroz povijest, a podržavamo se i dan danas”, naglasio je.

“Godine 2016. postali smo jedina zemlja u cijeloj Europi koja je donijela zakon o restituciji imovine žrtava holokausta, što znači da mi isplaćujemo novac židovskim općinama i do sada smo isplatili više od 30 milijuna”, zaključio je Vučić.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.