Vinko Puljić: Kako se jednima može suditi za cjepanje države dok su je drugi zakonito komadali?

Autor: Dr. K.

- Svi moramo shvatiti da svaki građanin u ovoj zemlji mora imati jednaka prava. Svaka politika, bilo domaća ili međunarodna, ako ne radi na tome onda ne radi na dobrobit BiH – smatra kardinal.

Kardinal Vinko Puljić u izjavi za medije komentirao je presudu šestorici Hrvata iz BiH koji su na Haškom sudu nepravomoćnom presudom dobili 111 godina zatvora, javlja Radio Sarajevo.

– Ako se sudi jednima što su, tobože, razmišljali o odcjepljenju, a drugima se odcjepljenje ozakoni, postavlja se pitanje o jednakim pravima i političkom sudu. Sud bi morao imati ista načela i čuvati jednaka prava za svakog čovjeka i za sve narode. Ako je BiH jedna država, kako se jednima može suditi za cijepanje države, dok su drugi zakonito cijepali ovu zemlju – pojasnio je Puljić.

– Svi moramo shvatiti da svaki građanin u ovoj zemlji mora imati jednaka prava. Svaka politika, bilo domaća ili međunarodna, ako ne radi na tome onda ne radi na dobrobit BiH – smatra kardinal.

U kolikoj i kakvoj mjeri ova presuda može utjecati na moguće reforme Ustava u BiH, kardinal Puljić nije želio komentirati. Poručio je da se svaki građanin u ovoj zemlji mora ozbiljno angažirati na kreiranju istinskog ustava BiH.

– Ovaj ustav koji sada imamo nije ustav već međunarodni ugovor – zaključio je kardinal Puljić.

Autor:Dr. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.