Screenshot

(VIDEO) UZ ŽIVU MUZIKU NEMA MASKI NI DISTANCE: Pogledajte kako izgleda predizborni skup u susjednoj zemlji u doba pandemije

Autor: Andrej Jelusić

U susjednoj Bosni i Hercegovini u mjestu Banovići sinoć je održan predizborni skup uz veliki broj simpatizera i članova stranke Pokret demokratske akcije (PDA).

Kako prenosi portal Klix.ba, iako BiH bilježi drastično povećanje broja zaraženih koronavirusom, na skupu nisu poštovane epidemiološke mjere.

Na Facebook profilu Pokreta demokratske akcije Banovići je objavljen live video sa predizbornog skupa u ovoj općini. Na snimci se vidi veliki broj simpatizera i članova stranke koji mašu zastavama PDA i pjevaju uz glazbu uživo.

Pjesma “Bosnom behar probeharao” bacila je okupljene u trans pa su u potpunosti zaboravili na borbu protiv širenja koronavirusa. Veliki broj okupljenih se nalazio na malom prostoru, a pri tome nisu nosili zaštitnu masku niti poštovali distancu.

Da stvar bude zanimljivija, PDA Tuzla prije nekoliko dana najavila da neće održavati predizborne skupove “s ciljem očuvanja sigurnosti i zdravlja građana”, no u obližnjim Banovićima ista stranka skupove organizira već nekoliko dana.




Autor:Andrej Jelusić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.