Blic

(VIDEO) Srbi masovno prosvjeduju protiv Vučića! Traže više slobode

Autor: Dnevno.hr/Hina

Prosvjednici su šesti put u Beogradu i još nekoliko gradova Srbije zahtijevali više medijske slobode i više prostora na javnoj televiziji, prestanak progona i nasilja nad neistoimišljenicima te otkrivanje nalogodavaca za napade na oporbene političare i novinare i ubojice Olivera Ivanovića, jednoga od vođa kosovskih Srba.

Tražili su ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića, uprave javnog tv servisa – ravnatelja RTS-a Dragana Bujoševića i urednika informativnog programa nacionalne televizije Nenada Lj. Stefanovića.

Okupljeni ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, uz zviždaljke, prosvjednici su istaknuli transparente i bedževe “Jedan od pet milijuna”,  “Ima nas pet milijuna”, “Mi smo uz narod, ne uz sadašnje i bivše lopove”, “Ustani Srbijo”.

Prvi skup građana i prosvjedni mimohod organiziran je 8. prosinca pod nazivom “Stop krvavim košuljama” kao izraz bunta zbog premlaćivanja predsjednika Ljevice Srbije Borka Stefanovića uoči tribine oporbe u Kruševcu. Osim skupa u Beogradu, najavljeni su u subotu i prosvjedni mimohodi u Novom Sadu, Kragujevcu, Kuršumljiji, Nišu, Požegi i Gornjem Milanovcu.

Video možete pogledati ovdje.

Autor:Dnevno.hr/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.