Foto: Duje Klaric / CROPIX

(VIDEO) RIJEKE MIGRANATA SLIJEVAJU SE NA VUČJAK: Kolonu mladih muškaraca nadzirala policija

Autor: Dnevno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona jučer je pokrenulo akciju dislociranja ilegalnih migranata iz Bihaća. Svi oni koji su boravili u napuštenim objektima i objektima koji nisu registrirani za pružanje usluga smještaja, kao i na javnim površinama prebačeni su na Vučjak.

Kako piše bosanskohercegovački mediji, do 16 sati prebačeno je između 400 i 500 migranata, a nakon toga još 250. Međutim, tamošnja redakcija tada je zaprimila snimku na kojoj se vidi da policija predvodi kolonu od čak 1000 osoba. Angažiran je veliki broj policijskih službenika.

Po povratku, novinari su uočili još dva autobusa u kojima se prevozilo minimalno sto migranata. USKinfo piše da bi se na Vučjaku trenutno moglo nalaziti između 1500 i 2000 osoba, a do sada je tamo najviše boravilo njih 1000.

 

“Ovo je zapravo provedba zaključka Operativne grupe za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom u USŽ, s ciljem zaštite sigurnosne i zdravstvene situacije u ovom dijelu BiH. U fokusu nam je prevencija za sve one negativne aktivnosti koje su se događale na području županije u posljednje vrijeme, odnosno izvršenja krivičnih djela imovinske prirode, skitnje i prosjačenja”, rekao je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.