VIDEO: National Geographic ‘bosanske piramide’ u Visokom proglasio smijurijom!

Autor: P.R.

Dvojica britanskih znanstvenika Geolog Dougal Jerram i arheolog Henry Jerome Chapman koji su proučavali slučaj bosanskih piramida, zaključili su da se radi o izmišljotini te da Osmanagićeva istraživanja ne vode nikuda, a cijeli slučaj dovode pod veliki upitnik jer postoji mogućnost da se sve uruši.

Iako je 30 minuta posvetio slučaju Semira Osmanagića, koji tvrdi da se u Visokom u BiH nalaze piramide, National Geographic će ipak ostati u gorkom sjećanju za tog istraživača. Naime, dvojica britanskih znanstvenika geolog Dougal Jerram i arheolog Henry Jerome Chapman koji su proučavali slučaj bosanskih piramida, zaključili su da se radi o izmišljotini te da Osmanagićeva istraživanja ne vode nikuda, piše Dnevni avaz.

Položaj stranica brda nije 45 stupnjeva prema tvrdnjama Osmanagića, već kažu profesori Britanskog kraljevskog instituta , 26 stupnjeva. Prema njima se stijene, koje su pronađene na obroncima formiraju prirodnim putem, a čudesna tvar koja ih veže nije cement nego meki kreč.

Misteriozni tuneli ne mogu biti otkriće, napominju znanstvenici, jer ih mišljenju volonteri sami buše. Cijeli slučaj dovode pod veliki upitnik jer postoji mogućnost da se sve uruši.

Nelogičnosti u slučaju bosanskih piramida bile su od početka vezane za istraživanje, ali je Osmanagić suradnike koji su upozoravali na njih, udaljavao s projekta.




Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.