Foto: Twitter

(VIDEO) NAJURIO UKRAJINCE IZ KAFIĆA: ‘AUT, BRE’! Konobar objasnio kako je došlo do skandala: ‘Zaogrnuli su se zastavama, a onda je prišao Rus’

Autor: Ivor Kruljac

Istjeravanje Ukrajinaca zagrnutih u ukrajinske zastave iz crnogorskog kafića Ponta u Petrovcu, uhvaćeno je na snimci koja se širi društvenim mrežama.

Uz poklič “Aut, bre”, Ukrajince je potjerao Slavoljub Ćeranić, koji u tom kafiću radi već 13 godina. Svoje viđenje događaja iznio je za Nova.rs i rekao se još nikad nije nešto ovakvo dogodilo u njegovoj karijeri.

Nepotpuna snimka

Ćeranić je na snimci prikazan kako pokušava razdvojiti dvojicu turista. Jedan je zaogrnut ukrajinskom zastavom, a na snimci je uhvaćeno i kako dvije žene komenitraju cijeli incident na ukrajinskom.




“Ukrajinci, Rusi, Amerikanci, Englezi, Francuzi, Arapi, Kinezi, svi su ovdje dobrodošli, ako se pristojno ponašaju i ne remete druge goste dok odmaraju. Onako kako sam postupio prema gostima iz Ukrajine, sigurno bih i prema bilo kojoj grupi koja bi uznemiravala ljude oko sebe. Imam mnogo prijatelja iz Ukrajine, a većina dolaze u ovaj kafić već godinama. Nakon što je snimka objavljena zvali su me da im objasnim što se dogodilo i sve sam im ispričao. Na snimci se vidi samo dio priče”, objasnio je Ćeranić za Novu.rs.

Ukrajinci koje je izbacio, probleme su počeli radit dva dana ranije, kada su se brojni gosti požalili na njihvu galamu i prskanje na plaži koja je u privatnom vlasništvu kafića. Ćeranić im je tada rekao kako moraju poštivati pravila ponašanja, a Ukrajinci su išli provjeriti na policiju je li plaža ispred Ponte doista u vlasništvu kafića. Nakon što su doznali da doista je, Ukrajinci su se vratili i rekli da bi željeli ostati, što im je konobar dopustio. Potom je sve bilo u redu, dok na radiju nije započela svirati pjesma “Rasputin” Boney M-a, što ih je zasmetalo.

Ukrajinka udarila gošću

“Tada su izvadili ukrajinske zastave iz torbe i mahali njima. U tom trenutku prišao mi je čovjek iz Rusije i rekao da ako ne sklone zastave, on će iz torbe izvaditi svoju, rusku, Situacija se nastavila zahuktavati, a nikakva objašnjenja niti zamolbe osoblja nisu je uspjeli smiriti. Umiješao se i vlasnik kafića koji je Ukrajince zamolio da sklone zastave jer se ljudi žale da provociraju, a ponudio im je i povrat novca koji su taj dan potrošili, no oni su na to počeli prijetiti kako će srušiti rating ustanove na internetu.”, prisjetio se Ćeranić koji je i sam situaciju pokušao riješiti dijalogom, a inače tečno govori i ruski i engleski.




Ukrajinci su pitali mogu li se samo još jednom okupati, na što je konobar rekao kako nema problema. Međutim, sat vremena kasnije, vratili su se ogrnuti u ukrajinske zastave i unijeli se Ćeraniću u vide vičući. Sve je završilo kako snimka pokazuje, ali Čeranić naglašava kako snimka ne pokazuje dio gdje su Ukrajinci na njega počeli vikati, a žena iz te grupe je udarila drugu gošću, iz nepoznatog razloga.

Policija je došla na poziv obiju strana, ali je istraga obustavljena kako ni jedni ni drugi nisu željeli podići tužbu. Unatoč tome što su zaposlenici Ponte na vratima našli poruku “Podržavate ruski terorizam”, te na svojoj web stranici dobili više jedinica, Ćeranić je naglasio kako su ubrzo ponovno počele pristizati petice, pa ih cijeli incident ne brine toliko.

Autor:Ivor Kruljac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.