Screshoot

(VIDEO) Na njegove stihove Balkan je plakao! Detalj po kojem će Šaban ostati upamćen

Autor: dnevno.hr

Šaban Šaulić jedan od najpopularnijih srpskih pjevača narodne i folk galzbe reminuo je u nedjelju polije pormetne nezgode u Njemačkoj.

Rođen je 6. srpnja 1951. godine u Šapcu. Velik dio djetinstva proveo je u Bijeljini. Živio je skromno sa sestrom i roditeljima, a bio je talentiran za sport.

Stric Alija je smatrao da više novca može da zaradi kao pjevač pa ga je pozvao jednom da pjeva s njim. Šaban ga nije odbio, a pjevajući “Jablani se povijaju” oduševio je sve prisutne.

Izdao je prvi album sa još tri pesme: “Zasviraj mi, Cigo, tužnu pjesmu”, “Ne plači, srce” i “U kafani ja usamljen”.

Sa 18 godina se preselio u Beograd.

Sa suprugom Gordanom ima troje djece, dve kćerke Ildu i Sanelu i sina Mihajla. Ilda je, iako se Šaban u početku protivio, krenula njegovim putem i postala poznata pjevačica. Također, imao je i vanbračnog sina Roberta koga je priznao i plaćao mu je alimentaciju do 18. godine.

Šabana su zvali i “kralj narodne muzike”, što se njemu i nije previše svidjelo.

“Nikako, verujte mi. Znam da su već i carevi i kraljevi pomrli pre nekoliko godina. Nikad nije bilo da stavim nos na plafon zbog te titule. To su kolege htele da me prozovu, ali mi nije toliko drago. Lepše mi je kada mi kažu da sam jedan od najboljih u svom poslu”, izjavio je pjevač ne tako davno.

Njegove najpoznatije pjesme su “Žal”,”Majko sve ti opraštam”, “Dođi da ostarimo zajedno” i mnoge druge.

Autor:dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.