Foto: Twitter

(VIDEO) KAOTIČAN PROSVJED PROTIV STROGIH MJERA U LJUBLJANI: Baklje lete na zgradu parlamenta, prosvjednici tvrde da imaju samo dva zahtjeva

Autor: Dnevno

Veliki prosvjedi u tijeku su večeras na Trgu republike u Ljubljani. Prosvjednici protestiraju protiv strogih mjera za suzbijanje koronavirusa koje su na snazi u toj zemlji.

Kako javlja N1 Slovenija, prosvjednici zahtijevaju od Vlade da podnese ostavku, a kasnije su zapalili i i baklje i gađali Parlament Slovenije.

Prosvjednici su imali dva zahtjeva, a to su promjene mjera za suzbijanje virusa covid-19 u preporuke i prijevremene izbore.

Baklje na parlament

Prije prosvjeda organizatori su pozivali na miran skup, no incident se dogodio čim je nepoznata osoba bacila bocu na jednog od policajaca koji su čuvali skup.

Okupljeni su se približili i ulazu u zgradu Parlamenta pa je policija pojačala svoju prisutnost ispred Narodne skupštine.

Prisutni su zapalili navijačke baklje i počeli ih bacati na Parlament Slovenije. Jedna od baklji pala je ne sredinu nadstrešnice iznad vrata i izgorjela.




Policijski helikopter kruži iznad Ljubljane.

Vlada najavila još strože mjere?

Na skupu sudjeluju i dvije najžešće navijačke skupine u Sloveniji – mariborska Viole i ljubljanski Green Dragonsi.

Okupljeni na skupu također su doveli u pitanje sve znanstvene nalaze i nepobitne činjenice o koronavirusu i cjepivima.

Prosvjedi su nastupili večeras jer od srijede su na snazi strože epidemiološke mjere. Covid potvrda potrebna je čak i na benzinskim crpkama, ali i u nekim privatnim tvrtkama.

Vlada na čelu s premijerom Janezom Janšom ne isključuje da će se uvesti i dodatne restrikcije ako se broj cijepljenih brzo ne poveća, a broj novozaraženih i hospitaliziranih nastavi rasti dosadašnjim tempom.

U utorak je u Sloveniji potvrđeno 1.364 novozaraženih. Na intenzivnoj njezi liječi se 76 osoba, a umrlo je čak šest pacijenata s covidom-19.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.