FOTO: NOVA.RS

(VIDEO) KAOS U BEOGRADU Zbog policijskog sata upali u beogradsku Skupštinu pa uzvikivali ’Vučiću, lopove’

Autor: Dnevno/M.V.

Prije nekoliko dana su ga opet odabrali za predsjednika, ali nakon današnje izjave da uvodi karantenu i policijski sat u Beogradu, nekoliko tisuća revoltiranih Beograđana izašlo je na gradske ulice kako bi izrazili nezadovoljstvo predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Prosvjed se održava ispred Skupštine Srbije, a među prvima su se ondje našli članovi inicijative ‘Ne davimo Beograd’. Oni optužuju vlast da je odgovorna za trenutnu epidemiološku sliku i da sada zbog pogoršanja situacije uvode restriktivne mjere. Osim njih tu je još nekoliko tisuća prosvjednika koji zvižde i lupaju u lonce, a povremeno se mogu čuti skandiranja ‘Vučiću lopove’, ‘Uhapsite Vučića’, ‘Ostavke, ostavke’, ‘Kosovo je srce Srbije’…

U jednom trenutku skupina prosvjednika probila je ogradu ispred Skupštine i stigla pred glavni ulaz u zgradu. Ondje ih je zaustavio kordon policije nakon čega je došlo do naguravanja, no to nije spriječilo dio demonstranata koji su uspjeli ući u predvorje Skupštine pri čemu je došlo do žestokog fizičkog obračuna. Kako javlja Nova.rs, policija je na demonstrante nasrnula pendrecima i istjerala ih iz zgrade parlamenta.

Osim toga, čini se da prosvjedi ne jenjavaju jer je u večernjim satima i poveća skupina studenata iz Studentskog grada u Novom Beogradu krenula prema centru grada kako bi se pridružila prosvjedu.




Dakako, kako javlja Nova.rs, i u Novom Sadu je počelo okupljanje nezadovoljnih građana, a neki mediji pišu kako iza prosvjeda stoji opozicija predvođena Draganom Đilasom koja je bojkotirala nedavne parlamentarne izbore.




BEOGRAD OPET U KARANTENI: ‘Tamo je najkritičnije, ali umire najmanje ljudi’

Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.