Foto: Screenshot/YouTube/Twitter

(VIDEO) LJUBLJANA UJEDINJENA U GNJEVU, GOMILA MARŠIRALA! Kaos vladao ulicama, dali su sve od sebe da dođu do policijskog kordona!

Autor: L.B.

Protivnici vladinih mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa, okupili su se u centru Ljubljane već šesti tjedan zaredom.

Ovog puta okupili su se na Kongresnom trgu, budući je Trg republike zbog Ljubljanskog maratona potpuno ograđen.

Gotovo dva sata nakon početka skupa prosvjednici su, usprkos činjenici da je Zoran Stevanović najavio da se službeni dio skupa privodi kraju, marširali ulicama Ljubljane, javlja N1.

Prosvjednici pokušali na sve načine do policijskog kordona

Gomila prosvjednika ponovno se okupila na Kongresnom trgu. Među prosvjednicima mogu se čuti pojedinačni pozivi da se ponovno prošeta Ljubljanom. Zatim su ponovno krenuli prema Prešernovom trgu, ali su ih zaustavile policijske jedinice.




Gomila prosvjednika, koja postaje sve nemirnija, na sve načine pokušava do policijskog kordona. Prisustvo policije na mjestu događaja raste. Promet na Slovenskoj ulici potpuno je obustavljen, kao i nekoliko puta tijekom proteklih prosvjeda.

Policijska uprava Ljubljana u 18 sati priopćila je da je prosvjed raspušten. U utorak su ljubljanski policajci savjetovali vozače da ne putuju nepotrebno u centar za vrijeme prosvjeda te da koriste obilazne pravce.

Policija priopćila da je neprijavljen skup završio

Policijska uprava Ljubljana priopćila je ranije da je završen neprijavljen skup u Ljubljani.

“Obavještavamo sve osobe koje sudjeluju na današnjem prosvjedu da je prosvjed raspušten radi osiguranja sigurnosti svih”, priopćeno je iz Policijske uprave Ljubljana, upozoravajući sve sudionike skupa da ne ometaju promet.

“Pozivamo sve da mirno napuste područje centra Ljubljane i slijede uputstva i naredbe policije jer je samo na ovaj način moguće osigurati sigurno izvršavanje policijskih zadataka i na taj način osigurati sigurnost”, dodali su u Policijskoj upravi Ljubljana.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.