Ilustracija Foto: Matija Habljak/PIXSELL

VELIKI SUKOB MIGRANATA NA GRANICI: Nakon tučnjave pobjegli pred policijom u – Hrvatsku

Autor: Dnevno

Veliki fizički sukob migranata dogodio se u ponedjeljak u mjestu Međeđa u općini Kozarska Dubica, u susjednoj Bosni i Hercegovini, prenosi Klix.ba.

Trenutno je zabilježeno da je u sukobu povrijeđeno najmanje šest osoba, a nekolicina ilegalnih migranata je pobjegla čamcem preko rijeke Save u Hrvatsku, dok se grupa od 40 migranata nakon dolaska pripadnika GP BiH razbježala.

Druga grupa od 50 migranata je zadržana na toj lokaciji u prisustvu policije, potvrdio je za Klix.ba savjetnik direktora GP BiH Svevlad Hoffmann. U sukobu su sudjelovale osobe porijeklom iz Pakistana, Afganistana i Bangladeša.

Nekoliko sati poslije pripadnici GP BiH iz Jedinice Gradiška su zajedno s kolegama iz MUP-a RS, policijske stanice K. Dubica i Bosanska Gradiška izvršili pregled šireg područja mjesta Orahova-Međeđa i tom prilikom su pronašli grupu od oko 100 migranata koji su stavljeni pod kontrolu.

Migranti će biti upućeni u neki od prihvatnih centara u Bihaću ili Sarajevu.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.