Hercegovina.info

VANDALIZAM U HERCEGOVINI: U najnovijem incidentu slomljeno staklo na Gospinu kipu

Autor: Zlatko Govedić

Pošto je nedavno u potpunosti slomljen kip Blažene Djevice Marije u stolačkom naselju Hodovo, uz prometnicu prema Stjepan Krstu, slomljeno je i staklo na kipu kod OŠ Hodovo, uz magistralnu promenicu Mostar-Stolac, no kip je netaknut, javlja Hercegovina.info.

Te dvije lokacije su nekoliko kilometara udaljene. U jednom slučaju se radi o zavjetnoj kapelici koju je s obitelji postavio mještanin Ante Antunović na vlastitom zemljištu, dok je kip uz školu postavljen znatno ranije. Još se ne zna jesu li ova dva slučaja u povezanosti i kakvoj.

U stolačkom naselju Hodovo tijekom noći je slomljen i obezgavljen Gospin kip, kojeg je, zajedno s obitelji izgradio mještanin Ante Antunović.  Vidno potresen Antunović je pozvao novinare portala Hercegovina.info.

Podsjetimo, istoj se redakciji u subotu obratio Stočanin Ante Antunović potresen jer je u potpunosti uništen zavjetni Gospin kip. Iz MUP-a HNŽ-a više informacija o navedenim incidentima biti će poznato tijekom današnjeg dana.

“U gradu na Bregavi nedavno su održani lokalni izbori koje je ponovno obilježio jezik mržnje, s posebnim osvrtom na križeve, zvona i bogomolje”, zaključuje Hercegovina.info.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.