Screenshot

UN najavljuje da će pratiti sve Karadžićeve pozive zbog sudjelovanja na javnoj tribini u Crnoj Gori

Autor: Dnevno

Prije nekoliko dana, u Crnoj Gori je tribinu vodio osuđivani ratni zločinac Momčilo Krajišnik, kako prvi doznaje portal Jutarnji.hr. Krajišnik je u međuvremenu odslužio kaznu zatvora u trajanju od 13 godina i sada je na slobodi.

Krajišnik ipak nije bio glavna zvijezda tribine, već je tu čast prepustio gostu iznenađenja – Radovanu Karadžiću. Ratni se zločinac javio uživo iz Haaga i ponovio svoje prijašnje tvrdnje kako se “država i djeca rađaju u krvi”, na što mu je Krajišnik poručio da “prestane tamo da se izležava i dođe ovamo”. Crnogorska je javnost u ovome slučaju mogla slušati razmišljanja jednog ratnog zločinca pravomoćno osuđenog na doživotni zatvor zbog genocida i drugih zločina počinjenih u BiH, što je nedopustivo.

Postavlja se pitanje kako je osuđeni ratni zločinac mogao uopće dati bilo kakve izjave za medije. Haškim osuđenicima su zabranjeni medijski istupi. Kako se takve situacije ne bi ponavljale, prema pisanjima portala N1, UN najavljuje da će ubuduće pratiti sve Karadžićeve pozive.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.