Screenshot: YouTube

UHIĆEN KRVNIK: Pogubio 120 civila u Prijedoru 1992. godine

Autor: Hina

Njemačke vlasti uhitile su bosanskog Srbina osumnjičenog za zatočenje i pogubljenje 120 bošnjačkih civila u Prijedoru u ljeto 1992., priopćilo je u ponedjeljak državno odvjetništvo BiH.

Na temelju raspisane tjeralice iz BiH njemački policajci uhitili su na području Muenchena Milorada Obradovića, osumnjičeog da je u srpnju 1992. sudjelovao u nezakonitom zarobljavanju oko 120 civila bošnjačke nacionalnosti iz Prijedora koju su nakon toga zatočeni, strijeljani i ubijeni na lokalitetu Kipe-Ljubija.

Obradovića se tereti da je osobno iz strojnice ubio troje bošnjačkih civila na stadionu nogometnog kluba Rudara.

Državno odvjetništvo navodi da su njemačka pravosudna tijela već pokrenula postupak ekstradicije i očekuju da će osumnjičeni uskoro biti predan vlastima BiH.

Pravosudne institucije tragale su više mjeseci za osumnjičenim Obradovićem, a u sklopu istog predmeta jedan osumnjičenik nedavno je uhićen u Crnoj Gori.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.