Youtube Screenshot

Udovica Slobodana Miloševića na samrti: Priključena na aparate, liječnici se bore za život

Autor: Dnevno

Udovica diktatora Slobodana Miloševića, Mira Marković, kako izvještava Alo.rs, trenutačno je u komi i priključena na aparate za održavanje na životu. Ruski liječnici bore se za njen život.

Gospođa Marković priključena je na aparate za disanje i u komi je. Nakon posljednje kirurške intervencije, a imala ih je ukupno četiri u prethodnom razdoblju, zbog njenog zdravstvenog stanja došlo je do pada vitalnih funkcija zbog čega je priključena na aparate. Liječnici smatraju da će iduća 24 sata možda biti i presudna”, govori za Alo.rs izvor iz Sočija.

Mira je u Moskvu pobjegla 2003. godine i otada tamo živi, a govorka se da je krajem 2007. dobila i politički azil.

Udovica zloglasnog diktatora i zločinca Slobodana Miloševića, u ljeto prošle godine osuđena je na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe položaja tijekom dodjele jednog stana u Beogradu. Kome i zašto je dodijeljen stan je manje bitno za ovu priču, ali puno je važnije da je čitav proces trajao čitavih 15 godina. Cijelo to vrijeme Mirjana živi u luksuznom dijelu Moskve, uživajući u političkom azilu.

Ona je, naime, pobjegla iz Srbije nedugo prije ubojstva premijera Zorana Đinđića. U ožujku ove godine, Apelacioni sud ukinuo je presudu. S vremena na vrijeme bi se pojavila u srpskim medijima, najčešće da bi pričala o nekakvim montiranim i politički motiviranim procesima, ali sve to radi sa sigurne udaljenosti iz majke Rusije. Čak i kad su stan i zemljište njene kćeri ponuđeni na javnoj aukciji zbog neplaćanja dugova, Mirjana je iz Moskve govorila da su im na prijevaru uzeli stan.

Kad se javnost zapitala kako Miloševićeva kći, bez ozbiljnijeg radnog iskustva ima u svom vlasništvu stanove vrijedne stotine tisuća eura, nitko nije ponudio konkretno pojašnjenje. Kad su srpski mediji postavili pitanje kako udovica živi od 620 dolara mjesečno, koliko iznosi njena mirovina, njen prijatelj Dragan Antić kazao je da ona samo racionalno raspolaže novcem, piše Alo.rs.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.