Foto: PR

U SLOVENIJI NA SNAZI STROŽE MJERE: Bez covid potvrde ne može se niti na benzinsku, blizu granice s Hrvatskom zabilježen i jedan incident

Autor: Dnevno

Slovenija proživljava prvi dan pod strožim mjerama u cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Dan je prošao uz negodovanje dijela necijepljenih građana.

Najviše je nezadovoljstva među vozačima koji bez covid potvrde ne mogu natočiti gorivo na benzinskim postajama.

Nema covid potvrde – nema goriva

Većina benzinskih crpki, a među njima i “Petrol”, drži se pravila o covid potvrdama, koje je Vlada donijela u subotu.

Procedura je takva da se pumpa za gorivo aktivira tek kad vozač dokumentima dokaže da je prebolio Covid-19, da je cijepljen ili ima negativan test ne stariji od 48 sati.

Kako prenose slovenski mediji, na crpkama je zbog takvog postupka dan pred uvođenje novih mjera promet bio veći, no radnici na pumpama kažu da nije bilo zastoja i da nije točno kako je bilo dosta onih koji su gorivo točili u kanistere.

Zaključao se na benzinskoj

Jedini incident povezan s novim pravilima za točenje benzina dogodio se u srijedu ujutro u Brežicama, gdje se vozač iz protesta zaključao vozilo i tako blokirao ostale, zbog čega je pozvana policija, a pauk vozilo odvezao, prenose Slovenske novice.




Vlada je na sam dan primjene novih pravila izuzela vozače u međunarodnom transportu, pa oni do goriva i dalje mogu točiti bez većih ograničenja, osim što trebaju nositi masku prilikom plaćanja.

Covid potvrde potrebne su za niz djelatnosti i gospodarskih aktivnosti, kako za zaposlene tako i za korisnike usluga.

Moguće i strože mjere

Vlada na čelu s premijerom Janezom Janšom ne isključuje da će se uvesti i dodatne restrikcije ako se broj cijepljenih brzo ne poveća, a broj novozaraženih i hospitaliziranih nastavi rasti dosadašnjim tempom.




U zadnja dva dana u Sloveniji je potvrđeno skoro 2800 novih zaraza koronavirusom. U zadnja 24 sata bilo je 1364 novozaraženih, na testu je svaki peti testirani bio pozitivan.

Od posljedica bolesti umrlo je još 6 pacijenata, u covid bolnicama se broj hospitaliziranih i dalje povećava, pa ih je sada 347.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.