fbpx

U Sarajevu službenik Hypo banke ukrao više od 300 tisuća eura i skočio do Turske “na kavu”

Autor: hina

"Kad smo ga otkrili, rekao nam je da ide na kavu i da će se ubrzo vratiti. Ali, više se nije vratio. Kasnije smo otkrili da je s koferom punim novaca pobjegao zrakoplovom u Istanbul, ali i da nedostaje 120 tisuća KM". Ostalo je međutim nejasno kako to da E.Đ. nije bio čak ni suspendiran nakon prve pljačke te kako su mu dopustili da, kada je to učinio i po drugi put, "ode na kavu" i više se ne vrati.

Zaposlenik podružnice Hypo-Alpe-Adria banke iz Sarajeva, koji je krajem prošlog tjedna ukrao iz trezora više od 300 tisuća eura, od kojih je brzom intervencijom službe sigurnosti banke najveći dio vraćen, s dijelom tog novca uspio je neometano pobjeći u Tursku po izgovorom da “ide na kavu”, prenio je sarajevski “Dnevni avaz”.

Ista je osoba prije toga ukrala i 120 tisuća konvertibilnih maraka (oko 60 tisuća eura), no taj novac iz neobjašnjivih razloga nije vraćen.
“Kad smo ga otkrili, rekao nam je da ide na kavu i da će se ubrzo vratiti. Ali, više se nije vratio. Kasnije smo otkrili da je s koferom punim novaca pobjegao zrakoplovom u Istanbul, ali i da nedostaje 120 tisuća KM”, kazao je “Avazov” izvor iz banke.

Nevjerojatna krađa otkrivena je rutinskim provjerama koje su pokazale da je službenik “štimao” iznose novca pohranjenog u trezoru.
Ostalo je međutim nejasno kako to da E. Đ. nije bio čak ni suspendiran nakon prve pljačke te kako su mu dopustili da, kada je to učinio i po drugi put, “ode na kavu” i više se ne vrati.


Iz banke, međutim, krive službe sigurnosti u sarajevskoj i istanbulskoj zračnoj luci te postavljaju pitanje kako je uopće moguće proći kontrole, a da pritom nitko ne otkrije velike količine gotovog novca kojega je E.Đ. nosio sa sobom.

Uprava banke za sada je stupila u kontakt s obitelji E.Đ. koja s njim pregovara o mogućem povratku u Sarajevo.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.