Foto: Screenshot/YouTube

TRESE SE VOJNI VRH SRBIJE! VELIKI SKANDAL: Uhićenja u Ministarstvu obrane i Vojsci, što će reći Vulin?

Autor: L.B.

Veliki skandal u vojnom vrhu Srbije.

Naime, uhićeno je devet osoba, među kojima i visokorangirani pripadnici Vojske i Ministarstva obrane.

Sumnjiči ih se da su zaključivali veći broj ugovora o različitim investicijskim ulaganjima za potrebe vojske i ovog ministarstva, pri čemu su uvećavali cijene izvedenih radova, javlja N1.

Deset osumnjičenih

Pripadnici ove grupe su četvorica zaposlenih u Ministarstvu obrane, kao i pet odgovornih osoba privrednih društava, dok se za jednom osobom traga.

Osobe su uhićene u postupku koji se vodi protiv deset osumnjičenih, nakon višemjesečne istrage, priopćeno je iz Tužiteljstva za organizirani kriminal Srbije, po čijem nalogu su i uhićeni.

Oni su kaznena djela činili na štetu proračuna Srbije, zaključivali veći broj ugovora koji su se odnosili na različita investicijska ulaganja za potrebe Ministarstva obrane, odnosno Vojske Srbije.

Pribavljali protupravnu imovinsku korist

Osumnjičeni su da su zbog pribavljanja protupravne imovinske koristi u višemilijunskom iznosu protivno svim pravilima procedure Zakona o javnim nabavkama, u ugovore za investicijsko održavanje i ulaganja u objekte za potrebe komandi, jedinica i ustanova Ministarstva obrane, unosili neistinite podatke, odnosno cijene izvedenih radova koje su bile znatno veće od stvarnih.




Svim uhićenima određeno je policijsko zadržavanje i bit će, uz kaznenu prijavu, biti predani Tužiteljstvu za organizirani kriminal.

Uhićenja su izvršena u suradnji sa Vojnosigurnosnom agencijom, Vojnom policijom, pripadnicima Sigurnosne informativne agencije i MUP, Direkcije policije – Službe za borbu protiv organiziranog kriminala.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.