Screenshot/Youtube

TAJNA RATA NA KOSOVU: Tko je Japanac kojega Srbi optužuju da ih je ubijao na samurajski način?

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Srbijanski portali u nedjelju su se raspisali o Japancu, za kojega se zna samo to da se zvao Kokimura. “Tijekom rata na Kosovu 1999. između Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i tadašnje Vojske Jugoslavije, mnogi plaćenici sudjelovali su u ratu na strani OVK-a”, tumače portali.

Japanac, za koga se zna samo da se zvao Kokimura, koristio se u ratu tradicionalnim japanskim oružjem, kao što su noževi i mačevi.

Vojnik OVK-a Asllan Shala prisjetio se: “Mačevi, noževi. On je to nosio. Tada nisam tomu pridavao previše pozornosti. Isprva, kada je prešao granicu s Albanijom, bio nam je sumnjiv, no poslije je pokazao da zna ratovati”.

O Kokimuri je knjigu napisao bivši zapovjednik OVK-a Sabit Gashi. Sjeća se što mu je rekao Japanac: “Što više sudjelujemo u ratovima, to dobivamo više poštovanja”.

“Kokimura je ratovao protiv Srba sve dok nije ranjen u Klečku, odakle je odveden u bolnicu u Albaniju, a potom natrag u Japan. Poslije toga, više nitko nije čuo ništa o njemu”, zaključuju srbijanski portali.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.