Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija

TAJ PROSTOR MOŽE SE NAPUSTITI NEOPAŽENO, ČAK I U AUTU: Matejev otac otkrio što nije snimila niti jedna kamera

Autor: Dnevno

Otac nestalog Splićanina Mateja Periše, Nenad Periš, otkrio je kako ga muče dvije stvari u slučaju nestanka njegovog sina, a to je što se dogodilo kod Savanove i pitanje kako je moguće da se signal mobilnog telefona pojavio tek poslije dva sata.

Kako je naglasio u njegovoj glavi nedostaje vrijeme nakon spuštanja Mateja bliže rijeci pored restorana Savanova. Nijedna kamera nije snimila Mateja kako se spušta u rijeku, da u nju upada, nijedna kamera nije vidjela da Matej ima bilo kakav kontakt s nekom osobom pored Savanove i ta rijeka je prava enigma. Na snimkama se vidi da se Matej spušta pokraj Savanove, ali se dio nakon toga ne vidi, jer na tom dijelu nema kamere.

Također velika enigma je i Matejev mobitel, bolje rečeno signal koji je zabilježen na dva mjesta, ispred Savanove i onda nakon ponovno nakon dva i pol sata.

Kamere ne snimaju

Nenada muči kako je moguće da signal mobilnog se pojavljuje pored Velikog ratnog otoka oko 4 sata i 15 minuta, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnje Matejeve snimke pored Savanove u 1,55? Kako je moguće da mobilni reagira ako se nalazi u rijeci.

“Ako je Matej potonuo u rijeku, a mobilni mu je bio u džepu, onda je nakon 2,20 sati mobilni neupotrebljiv, mokar, na dnu rijeke i ne bi mogao davati signal. Proizvođač kaže da mobilni daje signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mobilni mokar, ne bi zasigurno mogao dati signal nakon gotovo dva i po sata”, komentirao je Nenad za Slobodnu Dalmaciju.

U utorak je policija ponovno, sa psima, pretraživala Veliko ratni otok koji je poplavljen, a na kojem ima desetak izletničkih kuća, a veličine je oko 1500 puta 1500 metara. Ništa nije javljeno ocu, a ptraga se nastavlja kod restorana Savanova, gdje se Mateju gubi trag.

Ono što oca brine jest da se taj prostor ispred restorana može napusti neopaženo, upravo zbog toga što kamere ne snimaju. Tamo postoji i veliki parking pa nije isključena mogućnost da je taj prostor Matej napustio i u nekom automobilu.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.