Arhiva

SUKOB PARTIZANA I ČETNIKA: Bliski Titov suborac priznao: ‘Dražu smo zaklali zubima!’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Vladimir Dedijer, akademik, publicist, sudionik NOB-a i jedan od odanih suradnika Josipa Broza Tita 27. travnja 1987. uputio je pismo narodnom heroju Jugoslavije i predsjedniku Predsjedništva SFRJ Petru Stamboliću pismo u kojem iznosi mnoge tvrdnje, pa i onu do sada skrivenu da su vođu četničkog pokreta Dragoljuba Dražu Mihailovića partizani “zaklali zubima”.

Ta je prepiska dosad bila skrivena od očiju javnosti.

U pismu “dragom Peri” navodi se mnogo toga što je dosad bilo dobro čuvano pod oznakom “državna tajna”, a među njima je i tvrdnja Titova potpukovnika u rezervi da su partizani “zubima zaklali Dražu Mihailovića”.

Dedijer je u tom pismu otvorio dušu svom ratnom suborcu Petru Stamboliću, s kojim je zajedno ratovao i kojeg poziva da objavi memoare, jer ono što on zna, to moraju doznati svi građani tadašnje Jugoslavije.

Inače, tu su prepisku objavile “Srpske novine iz Chicaga – Glasilo OSČ Ravna Gora”, u broju 684. za ožujak 2015. godine.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.