Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Stravično upozorenje! NASTAVAK PRIČE O ‘DOVRŠETKU RASPADA JUGOSLAVIJE’: ‘Neodgovorno ponašanje Janše može dovesti do novog rata na Balkanu!’

Autor: M.P.

Slovenska europarlamentarka Tanja Fajon je na Twitteru komentirala navodno postojanje ‘non papera’ slovenskog premijera Janeza Janše u kojem se radi o takozvanom dovršetku raspada Jugoslavije.

“I mene su ovih dana preplavili pozivi i brojne zabrinute poruke iz BiH koje upozoravaju na to da premijer Janša pokušava dovršiti plan Milošević-Tuđman za formiranje velike Srbije i Hrvatske prijedlogom za mirni raspad BiH. Takvo neodgovorno ponašanje moglo bi dovesti do novog rata na Balkanu”, napisala je Fajon.

Ona je nakon informacija o ‘non paperu’ putem Twittera pozvala Janšu da objasni što je točno u dokumentu koji bi Slovenija trebala predati predsjedniku Europskog vijeća.

“Ako su izvještavanje bh. medija i izjave diplomata u regiji istiniti, to je vrlo štetno ‘soliranje’ Slovenije”, piše Fajon.







Podsjetimo, nakon informacije da je premijer Slovenije Janez Janša u Bruxelles uputio neslužbeni ‘non paper’, koji poziva na raspad BiH, a on zatim negirao navode, slovenski mediji javljaju da dokument vjerovatno postoji, no da je dostavljen mimo uobičajenih diplomatskih kanala. U dokumentu se ne radi samo o pitanju BiH.

Kako piše Klix.ba, član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da je predsjednik Slovenije Borut Pahor prilikom nedavne posjete BiH rekao da su sve češći glasovi u Europi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije te upitao tročlano bh. predsjedništvo: “Možete li se vi u BiH mirno razići?” Kako navodi Komšić, on i Šefik Džaferović rekli su da mirno razdruživanje nije moguće, dok je predsjedavajući Milorad Dodik iznio suprotan stav.

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.