Igor Pavičević/Nedeljnik

STOPIRANA AMFILOHIJEVA OPORUKA! Napisao nešto što nije za javnost?

Autor: S.V.

Srbiju i Crnu Goru iznenadila je vijest da je administrator Mitropolije crnogorsko-primorske vladika Joanikije zaustavio objavljivanje oporuke nedavno preminulog mitropolita Amfilohija.

Nagli preokret

Tamošnja javnost je s nestrpljenjem čekala ozdravljenje Joanikija koji je obolio od koronavirusa, kako bi se doznala Amfilohijeva uputstva, no došlo je do naglog preokreta…

Prema pisanju Monda, razlog skrivanja sadržaja od javnosti mogao bi biti Amfilohijevo imenovanje svoga nasljednika ili upute za glasanje za novog patrijarha.

Što se tiče same oporuke, s njom se, navode srpski mediji, oteže od samog početka kada je negirano da ona uopće postoji.

Otezanje s objavljivanjem Amfilohijevih uputa SPC-u

Kada je priznato da je Amfilohije sastavio oporuku, javnosti je kazano da će se njezin sadržaj objaviti po ozdravljenju Joanikija.




No, Joanikije odvjetniku Daliboru Kavariću ipak nije dao blagoslov za njezino javno otvaranje, pa se u Srbiji sada s pravom pitaju o pravim razlozima skrivanja sadržaja Amfilohijevih posljednjih uputa SPC-u.

Na ovo pitanje djelomično je odgovorio odvjetnik Kavarić:

“U razgovoru s vladikom Joanikijem dobio sam blagoslov da se radi o mitropolitovom privatnom pismenu, sa sadržajem koja nije namjenjen široj javnosti. Vladika je rekao svoj stav i ja sam postupio po njegovom blagoslovu”.




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.