Screenshot YT

STATUSOM RAZVALIO SRBE: ‘Podržavate američke prosvjede, a rasizam koji sam ja proživio u Srbiji…’

Autor: Snježana Vučković

Denis Demirović je 18-godišnjak iz Subotice, ali tamo je poznat kao Elon, odnosno reper Elon Hendrix.

Elon već danima promatra stanovnike Srbije kako podržavaju američke prosvjede i osuđuju rasizam, pa ga je to potaklo da putem Twittera podijeli svoja iskustva:

“Brate nikad nisam pričao baš o tome, ali baš je bilo teško odrastati kao romsko dijete, pogotovo u Subotici gdje su ljudi jako okrenuti rasizmu zbog doseljenika sa Kosova, baš je bilo teško u školi koju sam i napustio vremenom, baš je bilo teško naći društvo koje nisam ni imao”, samo je jedan od postova subotičkog repera.

“Baš je bilo teško kupovati stvari u trgovini gdje su me redovno pretresali i gledali dok kupujem, u školi kad god se ukrade nešto istresali su moj ruksak iako nikad u zivotu nista nisam ukrao jer sam učen da budem pošten baš zato sto svi očekuju od mene da ne budem”, opisao je svoj život na koji je bio osuđen samo zbog drugačije boje kože i narodnosti.

 

Američki povjesničar među najveće genocide 20. stoljeća svrstao Srbe: ‘Genocidi su bili planski, a ne erupcija mržnje’




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.