Foto: Guliver Images / JB Autissier/

IZ SRBIJE ODGOVOR KLIČKU: Jako boli ova usporedba: ‘Tko to radi, neka ide do kraja’

Autor: Dnevno.hr

Da Kličko bilo što zna o povijesti, znao bi da je Kosovo dio Srbije, rekao je srbijanski ministar policije Aleksandar Vulin.

“Onaj tko usporedi Donbas i Kosovo, mora biti spreman da u usporedbi ide do kraja. Ako Kličko tvrdi da su ‘Šiptari’ bili okupirani i da su se oružanom pobunom oslobodili Srbije i srpskog okupatora, onda su i Rusi u Donbasu također okupirani i imaju pravo da se oslobode ukrajinskog okupatora. Ono što Kličko priznaje ‘Šiptarima’ u Srbiji, morat će priznati i Rusima u Ukrajini. Oni koji se zaklinju u princip nepovredivosti teritorijalnog integriteta, moraju svoje uvjerenje dokazati prvo na Srbiji. Srbija je dokazala da poštuje međunarodno pravo, šteta što to i drugi ne mogu to reći za sebe”, izjavio je ministar Vulin.

Podsjetimo, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko u Davosu je, u razgovoru za švicarski list, zahvalio Albancima i Kosovu na vojnoj podršci.

Kličko je zahvalio i na solidarnosti s ukrajinskim narodom, poručivši da “se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.