SREBRENIČKA MAJKA ŠOKIRA! ‘Točno je da imam dvije kuće i džip od udruge, Ahmići me ne zanimaju’ | Dnevno.hr
screenshoot

SREBRENIČKA MAJKA ŠOKIRA! ‘Točno je da imam dvije kuće i džip od udruge, Ahmići me ne zanimaju’

Autor: Snježana Vučković

Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Majke enklave Srebrenica i Žepa”, posljednjih je dana zgrozila javnost izjavom koju je dala BiH medijima i to nakon što je razgovarala s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar – Kitarović koja je u to vrijeme boravila u susjednoj zemlji.

Nije je briga za Ahmiće

Na upit „je li hrvatsku predsjednicu pitala hoće li posjetiti Ahmiće”, Munira Subašić je odgovorila: „Mene interesira samo Srebrenica, Srebrenica i Srebrenica. Neka se druge udruge bave Ahmićima, ja o tome ne bih govorila”, te svojom ravnodušnošću prema ostalim bošnjačkim žrtvama ostavila u nevjerici svoje sunarodnjake.

Ova skandalozna izjava srebreničke majke izazvala je žestoke reakcije BiH javnosti, baš kao i prije nekoliko godina kada je Subašić javnosti podastrla podatke o svojoj pozamašnoj imovini koju je, po njenom vlastitom priznanju, stekla od kako je predsjednica udruge.

… za ostale srebreničke majke…

I dok kontroverznu Muniru Subašić neki nazivaju ravnodušnom, a neki samo iskrenom i prostodušnom, baš nikoga nije razveselilo njezino priznanje pred cijelim svijetom, pa tako i onim nesretnim Srebrničanima koji i danas, unatoč jednakim ili većim gubicima, žive u kampovima, s poklonjenom odjećom na sebi i doniranim vrećama brašna u kuhinji.

„Točno je da imam dvije kuće, a jedan čitav kat sam iznajmljivala i jednom ministru u Vladi BiH za novac, jer što da radim s tolikom kućom? Nije to sve što imam, pored samog puta posjedujem 50-60 dunuma zemlje. Rođaku Hamidu, koji je bio direktor Telekoma BiH dala sam dio zemlje da ozida sebi vikendicu. Dala sam mu plac, jer od njega smo dobili 300.000 KM, a pored toga dobivamo pare za pomoć povratnicima, kao i za rad našeg udruženja. Vjerovali ili ne, ja imam primanja 4.000 KM mjesečno. Je*em mu majku, može mi, vala biti, 2.000 da trošim i da uživam ko lord”, bez imalo moralne dvojbe u kameru je izjavila srebrenička majka čija je dužnost pobrinuti se za sve žene koje su u Srebrenici ostale bez muževa, sinova, očeva i braće, a koji još čekaju na dostojanstven život.

Niti činjenicu da vozilo udruge koristi njezin sin, nije smatrala spornom:

„Džip ne mogu držati u udruženju, već mi stoji kod kuće u mojoj garaži. Moj sin nema auto, pa nekad uzme njega. Što je tu čudno?!”, pita se Munira koja se, izgleda, zamjerila svima po redu.

… a niti za bilo koju drugu žrtvu

Osim njezinim sunarodnjacima Bošnjacima koji nisu sretni ovakvim Munirinim poslijeratnim statusom, ona je poseban trn u oku Srbima. Posebno ih je naljutila na  debati u Ujedinjenim nacijama o radu Tribunala u Haagu kada je prilikom govora predsjednika Srbije Tomislava Nikolića izvadila transparent na kojem je pisalo: “Republika Srpska, genocidna”.

„Kakva je to žena koja žali samo za žrtvama Srebrenice, a za one u Oluji ih nije briga”, komentiralo se po Srbiji.

Posljednja izjava Munire Subašić o žrtvama Ahmića potvrđuje da ju nije briga niti za njih. Niti za ostale majke Srebrenice koje krpe kraj s krajem. Zapravo, sudeći po njezinim izjavama, nije ju briga za nikoga…

Nevjerojatne izjave redsjednice Udruženja “Majke enklave Srebrenica i Žepa” možete pogledati na 3:37

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.