fbpx
Foto: Facebook/ Ministarstvo obrane i Vojska Srbije

SRBIJA TRAŽI DRAGOVOLJCE, STIGAO POZIV! Vučić jača vojsku: Obećane su i naknade, mogu se prijaviti svi državljani u dobi od 19 do 30 godina

Autor: Dnevno.hr

Ministarstvo obrane Republike Srbije pozvalo je u ponedjeljak sve državljanine u dobi od 19 do 30 godina da se prijave za dragovoljnu šestomjesečnu službu s oružjem u Vojsci Srbije. Mogućnost prijave ponuđena je i preko pošte.

Poziv za prijavu otvoren je cijele godine, a u pozivu je istaknuto da prijavljivanje za početak prosinačkog roka traje do kraja studenog.

Prijavu za dragovoljce, uključujući i i vojno stručno osposobljavanje za rezervne časnike, moguće je podnijeti u centrima Ministarstva obrane, nekadašnjim vojnim odjelima, na portalu sustava e-Uprave, ali i u svim filijalama Pošte Srbije.


Mladićima i djevojkama koji se odluče dragovoljno služiti vojni rok, osim stjecanja vojnih vještina i upoznavanja sa suvremenim naoružanjem i vojnom opremom, ponuđena je i mjesečna plaća od oko 310 eura, naknada putnih troškova, zdravstveno osiguranje, te uobičajeni smještaj, prehrana, vojna odora i obuća.

Ministarstvo zainteresiranima nakon služenja šestomjesečnog vojnog roka nudi i mogućnost stupanja u profesionalnu vojnu službu u Vojsci Srbije po ubrzanoj proceduri.

“U slučaju samovoljnog prekida dragovoljnog služenja vojnog roka s oružjem, vojnik je dužan nadoknaditi stvarne troškove Ministarstvu obrane, sukladno potpisanom ugovoru”, piše u pozivu.

Osim ispunjavanja zdravstvenih kriterija, kandidati ne mogu biti stariji od 30 godina. Sigurnosnim se provjerama utvrđuje da mogu biti primljeni u profesionalnu vojnu službu. Prethodni uvjet je da su odslužili vojni rok s oružjem.

Ugovor  se potpisuje po pravilu na razdoblje od tri godine, a ovisno o potrebama službe može se zaključiti i na kraće vrijeme, ali ne kraće od šest mjeseci.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.