fbpx
Foto: Screenshot/Facebook

SRBIJA PONOVNO MILITARIZIRA SVOJU DJECU! Otkriven rusko-srpski vojni kamp u Kruševcu

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Vijest od prije nekoliko godi na da je na planini Zlatibor organiziran logor za srpsku djecu u kojem se živi i radi po vojničkim pravilima, u odori i uz vježbe improviziranim oružjem, potaknula je burnu raspravu diljem regije.

Dječji, vojni kamp u Srbiji koji je u srcu Zlatibora organiziran od strane “Udruženja sudionika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije”, naprasito je zatvoren nakon što su se zbog njegovog militarističkog djelovanja oglasile brojne regionalne udruge za zaštitu djece. Osim toga, ništa manje grozna nije bila činjenica da je kamp vodio teroristi s Banovine Željko Vukelić koji je ubijanje izučavao na hrvatskom tlu tijekom Domovinskog rata i to kao pripadnik 21. diverzantskog odreda Kordunaškog odreda tzv. Srpske vojske Krajine.


No, čini se kako je kamp dobio “novo ruho”… Pod krinkom “sportskog kampa”, u Kruševcu je organiziran svojevrstan rusko-srpski susret. Lokalni gradski park u ovom gradu u centralnoj Srbiji, otkriva RSE, pretvoren je u “štab i poljsku bolnicu oslobodioca u Drugom svjetskom ratu”, a  djeca školskog uzrasta imali su zadatak “pomoći jugoslovenskom partizanskom odredu i vojnicima (ruske) Crvene armije u rješavanju taktičkih zadataka i pružanju lekarske pomoći ranjenim vojnicima”.

Djeca u rukama sumnjive udruge: nemaju internet stranicu, ne zna se tko ih financira

Na fotografijama koje je objavila udruga “Bojevo bratstvo Kruševac” koja je ujedno i organizator, vidi se da je na događaju bio prisutan i čovjek koji je nosio majicu sa simbolom Z, a koji označava podršku invaziji na Ukrajinu. U opisu događaja navedeno je da je riječ o vojno-patriotskim igrama.

Na Facebook stranici ove udruge (koja nema službenu internet stranicu) navodi se da im je glavni cilj “zastupanje i zaštita prava i interesa srpskih građana – veterana i invalida otadžbinskih ratova”. Između ostalog, zalažu se za “povratak svetoj srpskoj zemlji Kosovu i Metohiji” kao i za “razvijanje patriotskih osjećanja mladih prema povijesti, običajima, vjeri i kulturi”, no nigdje se ne navodi na koji se način financiraju.

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.