Screenshoot: Facebook Kolinda Grabar-Kitarović

SRBIJA NA NOGAMA: ‘Kolinda sprema optužnice protiv 20 tisuća Srba, imena – POZNATA!’

Autor: S.V.

Srbijanski mediji u nevjerici izvještavaju o “jezivom planu” hrvatskih vlasti s predsjednicom Kolindom Grabar – Kitarović na čelu, koji pripremaju masovne optužnice protiv 20 000 Srba!

Tako Espreso napominje da će Ministarstvo pravosuđa u Hrvatskoj oformiti poseban ured koji će, po spisku na kojem se nalazi između 15.000 i 20.000 vojno sposobnih Srba koji su na bilo koji način sudjelovali u ratu, raditi na dizanju optužnica za ratne zločine počinjene od 1991. do 1995.

Na ovo upozorava i Kosta Novaković, nekadašnji pomoćnik zapovjednika Srpske vojske Krajine (SVK), koji tvrdi da se ove “nove istrage bave svim onim događajima u kojima su zapravo počinjeni ratni zločini nad Srbima”.

“Više tužiteljstava je u prethodnih godinu dana otvorilo nove istrage i to mimo postojećeg službenog spiska od 3.556 pokrenutih postupaka. Riječ je o ljudima koji se nalaze na hrvatskoj evidenciji zapovjednika JNA, Vojske RSK i MUP RSK, koja broji između 15.000 i 20.000 Srba. Svatko tko je počinio neki zločin mora odgovarati, ali jasno je da hrvatsko pravosuđe nema želju utvrditi istinu, već legaliziraju etničko čišćenje jednog naroda”, naglasio je Novaković, dodajući da Hrvati žele “prikriti svoje zločine”.

O svemu se oglasio i predsjednik Saveza Srba iz regije Miodrag Linta koji smatra kako je u pitanju “nastavak progona krajiških Srba”:

“Hrvatska pokretanjem novih istraga, podizanjem novih optužnica i donošenjem novih presuda nastoji legalizirati etničko čišćenje srpskog naroda sa stoljetnih područja, ali i potvrditi besmislenu tezu da su Srbija, JNA i krajiški Srbi navodno izvršili agresiju na Hrvatsku. Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije treba konačno pokrenuti istrage za brojne zločine protiv Srba u desetinama hrvatskih gradova, tijekom i poslije hrvatskih vojno-policijskih akcija. U slučaju da Hrvatska odbija suradnju, srpski nadležni organi trebaju raspisati međunarodne tjeralice protiv osumnjičenih i optuženih pripadnika hrvatske vojske i policije koji su naredili ili izvršili ratne zločine protiv srpskih civila i ratnih zarobljenika”.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.