Foto: Wochit/Getty Images

‘SRBIJA JE KLJUČNA ZEMLJA’ Orban i Vučić kuju ljute planove na granici: ‘Strane sile ovdje su donosile samo nemir i rat’

Autor: D.V

Mađarski premijer Viktor Orban sastao se u ponedjeljak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi zajedno obilježili početak radova na rekonstrukciji i modernizaciji željezničke pruge Subotica – Horgoš – državna granica sa Mađarskom – (Segedin).

Poručio je Orban kako se nalaze u neobičnoj situaciji jer žele obnoviti željezničku prugu staru 15o godina, ali u stvari “postavljaju kamen temeljac, jer ovo je simbol zajedničkog napretka Mađarske i Srbije, koje grade zajedničku budućnost”.

“Dragi građani Horgoša, ja se sjećam, prije šest godina, više tisuća migranata hodalo je baš tim željezničkim prugama prema Mađarskoj i Europi, tako da se ta linija morala zatvoriti. To je jedna priča svojstvena središnjoj Europi jer u jednoj sili negdje daleko od nas smisle nešto i onda to pokušavaju da nam nametnu i onda mi plaćamo cijenu za sve to”, kazao je Orban i dodao: “Mogu vam reći da su strane sile ovdje donosile samo nemir i rat.”

Rekao je i da bi granice EU trebale biti niže na jugu, a građanima Srbije bi trebalo dopustiti da bez putovnice prolaze u Mađarsku i Europu.

“Svi dobro znamo da je Srbija kapija Balkana i ključna zemlja za sigurnost Europe”, poručio je i dodao kako je Srbija godinama spremna za ulazak u EU.

“Želim potvrditi jasno i glasno da je Mađarska za članstvo Srbije u EU”, zaključio je mađarski premijer.

Vučić je potom lijepe riječi uputio prijatelju Orbanu.




“Naši prijatelji Mađari kažu ‘Ko sme, taj pobeđuje’ i to je karakteristika svega što je Viktor Orban napravio u odnosima sa Srbijom. To su odnosi u kojima mi Srbi vjerujemo da će snažnija Srbija značiti i snažniju Mađarsku, kao što snažnija Mađarska znači snažniju Srbiju. Sretan sam što tako nešto danas mogu izgovoriti”, poručio je Vučić i dodao:

“Srbima želim da poručim slijedeću stvar – slušao sam Viktora Orbana i druge koji su imali više hrabrosti da učine nešto dobro za Srbiju, nego što su imali neki od naših predstavnika”.




Autor:D.V
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.