Facebook

SRBIJA GORI ZBOG ĆIRILICE! Srpski profesor i bivši državni tajnik nazvao je PISMOM MRŽNJE!

Autor: S.V.

Profesor beogradskog sveučilištva i nekadašnji državni tajnik u Ministarstvu znanosti Ivan Videnović svojim statusom o ćiriličnom pismu izazvao je gnjev velikog dijela svojih sunarodnjaka.

On je, naime, na svom profilu na Twitteru napisao:

“Ćirilica je postala pismo mržnje. Većina uvreda, psovki i prijetnji na mrežama pisana je ćirilicom. Nakon osramoćenih predaka, povijesti i vojničke časti, na red za sramotu došla je ćirilica.”

Odmah nakon objave, ovaj je ugledni profesor postao metom kritika, što pozitivnih, što negativnih, pa se onima koji su ga zasuli uvredama ponovno obratio:

“Topli zec, srpski specijalitet. Krivimo Tita, a njegujemo njegove najmračnije tekovine. Urlanje i udaranje otpadnika od kolektivnog pijanstva većine, iz sigurnosti gomile i sa sladostrašćem anonimnosti, pod maskama i kapuljačama. Kraljica ih poziva i diže na zvižduk.”




 

 

 




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.