Kosovska bitka

SRBI U TRANSU: ‘Ratko, ti si srpski junak. Tvorac Republike Srpske. Imao si se zašto roditi junačino’

Autor: Andrea Latinović

Generale svi smo uz tebe, vole te Srbi.

Heroj ti si našeg roda! Da nije bilo tebe, hrabrog naroda koji te je pratio i podržavao u brojnim borbenim akcijama, ne bi postojala ni Republika Srpska! Živeo!

Ratko Mladić je srpski heroj! To je dovoljno reći.

Naš Hercegovac iz Kalinovika. Heroju, hvala ti za odbranu Srpske zemlje, hvala ti za slobodu!

Херој!

Vi generale ostajete ponos, ponos nas običnih i poštenih ljudi. Bog Vam dao zdravlje da sve izdržite.

Sloboda za Generala!!!

Dokaz da su zločini počinjeni nije dovoljan za izricanje kazne pojedincu. To je objašnjenje suda za oslobađanje Nasera Orića. Ne vidim zašto onda i general Ratko Mladić ne bi bio oslobođen. Živeo generale.

Mladiću moj problem je tvoj što si ti srpski heroj!!

Samo je branio narod od agresora!!!

Mi Srbi smo krivi što smo živi…

Samo jedno pitanje za vojne stručnjake!!! Kako je vojsci trebalo po haškim stručnjacima pet dana borbi da uđu u nenaoružanu, nezaštićenu Srebrenicu? Tko je to pružao otpor Srbima, a zvanično muslimanske vojske tamo nije bilo jer je bila demilitarizovana zona od UN???

Ovo su, naime, samo neki od komentara čitatelja srbijanskih glasila nakon presude o doživotnom zatvoru generalu Ratku Mladiću. Reakcije bijesnih čitatelja prepune su mržnje, poziva na ubijanja i klanja Hrvata i Bošnjaka, ratnih pokliča, zazivanja zloglasne rečenice ”Nož, žica, Srebrenica”, koje ovdje nećemo prenositi.

Zaključak? Većinska Srbija i dalje živi u sumanutosti svojih mitova i legendi, po kojima su Srbi pobjednici svih ratova, a ako čak i nisu, to je uvijek stoga što su od nekoga ”izdani”. No, povijesne činjenice govore upravo suprotno: sve su ratove do sada, još od Kosova polja Srbi-izgubili. Ali je u srpskoj kolektivnoj svijesti uvijek ista ”mantra”- ”ceo je svet protiv njih”.

 

Autor:Andrea Latinović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.