Zagreb, 040819. Groblje Mirogoj. Svecano polaganje vijenaca u povodu Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice VRO Oluja na Gradskom groblju Mirogoj i Krematoriju. Na fotografiji: Predstavnici gradske vlasti polazu vijenac. Foto: Goran Mehkek / CROPIX

SRBI PRITIŠĆU HRVATSKU! Žrtvama Oluje osigurajte mirovine, povrat imovine…

Autor: dnevno.hr

U Srbiji se početak Oluje obilježava kao dan žalosti, a tim povodom, kako izvještavaju njihovi mediji služen je parasos u Crkvi Svetog Marka, gdje su svoja stajališta izrekli i Srbi, koji tvrde kako i danas nakon 24 godine tragaju za svojim osnovnim ljudskim pravima i imovinom u Hrvatskoj. Predsjednik Koordinacije udruga izbjeglih i raseljenih u Srbiji Milan Žunić rekao je da se prognanim Srbima sistemski onemogućuje povratak u Hrvatsku, obnova uništene imovine te pravo na mirovinu.

“Ne tražimo mnogo ni od Hrvatske ni od Srbije, od Hrvatske tražimo da nam ne otima ono što je naše – imovinu, penzije i stečena prava. Tražimo i pravo na povratak, na našu imovinu, slobodan život i naknadu za uništenu, opljačkanu i otetu imovinu”, rekao je Žunić te nastavio kako od Srbije traže da stane iza legitimnih zahtjeva svojih državljana i građana te da se sustavno  bori za prava Srba koja su ugrožena u Hrvatskoj. I predsjednik Udruge Zavičcaj Nenad Abramović rekao je kako niti jedno pravo Krajišnika nije ostvareno u potpunosti, a da nadležni u Hrvatskoj čak i ”ono malo prava koje zakon porpisuje tumače kako im odgovara”.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.