fbpx
Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

SRBI PODVOJENI OKO MILOŠEVIĆEVA ODLASKA U KNIN: ’Ne, to nije dobro’, ’Valjda on zna šta je dobro za Srbe’

Autor: Dnevno/M.V.

I dok Hrvatska odlazak potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića na proslavu obljetnice Oluje vidi kao korak naprijed, Srbi, a i poneki Bosanac ne dijele iste mišljenje.

Naime, srpski član BiH Predsjedništva, Milorad Dodik istaknuo je kako je to neprihvatljivo i kako takvo postupanje daje legitimitet operaciji koja prema njemu simbolizira progon, egzodus i etničko čišćenje Srba u Hrvatskoj.

Slično mišljenje, čini se, dijele i Beograđani, ali pokazuju razumijevanje za Srbe u Hrvatskoj.


”Generalno, ne bi trebao ići, ali postoji nešto što se zove balansiranje politike. Može ići u ime Srba koji tamo žive, jer drugačije ja gledam ovdje, drugačije Srbin u Americi, a drugačije u Hrvatskoj”, rekao je jedan Beograđanin za Novu TV.

”Ako oni misle da je opravdano, zašto da ne. Ali ovdje to izgleda drugačije”, dodao je.

”Najbolje znaju ljudi koji tamo žive. Osobno nisam za to, ali mogu ih razumjeti, neću osuđivati. Teško je živjeti kao Srbin u Hrvatskoj. Sad su ušli u vlast, a Milošević je potpredsjednik. Ja nisam za to, ali ne zamjeram im”,  tvrdi drugi.

S druge pak strane tu su i oni koji ne pokazuju razumijevanje.

”Ne, to nije dobro”, smatra jedna Beograđanka. ”Naravno da neće ništa dobro pridonijeti Srbima koji žive u Hrvatskoj”, misli drugi.

”Mislim da još nije vrijeme za to. Treba ići, ali nisam baš oduševljen jer će biti raznih komentara oko toga. Treba se pomiriti sa svima i zakopati ratne sjekire, ali ne znam je li sada vrijeme za to”, elaborirao je treći, a nekima je i dosta razgovaranja o čitavoj situaciji.
”Joj ne mogu, muka mi je od svega toga”, rekla je Beograđanka.

”Definitivno je znak da se nešto pokreće, a hoće li se nešto dogoditi, vidjet ćemo”, očekuju.

”Jao treba ga u zatvor odmah”, odrješito će.
”Ako je on predstavnik Srba u Hrvatskoj onda valjda zna što je dobro za Srbe u Hrvatskoj”, zaključio je jedan Beograđanin.

DODIK SE PROTIVI ODLASKU MILOŠEVIĆA U KNIN: ’Još nisam informiran da je to definitivno’

Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.