Foto: Screenshot/MORS

SRBI PODIGNULI RATNE AVIONE, PROTUZRAČNA OBRANA SPREMNA: Oglasilo se Ministarstvo obrane: ‘Ovo potvrđuje visoku razinu sudjelovanja i obučenosti jedinica’

Autor: L.B.

Ministarstvo obrane Srbije priopćilo je da se ovog tjedna “na poligonima za obuku, u rejonima mirnodopskih lokacija i u zračnom prostoru Republike Srbije”, obavlja zajedničko taktičko uvježbavanje Ratnog zrakoplovstva (RV) i Protuzračne obrane (PVO).

Vojna vježba pod imenom ‘Nebeski štit 2022’ se izvodi s ciljem provjere osposobljenosti komande i jedinica ovog vida Vojske Srbije za izvođenje zrakoplovne podrške, protuzračnih djelovanja, zračnog nadgledanja, javljanje i navođenje te traganje i spašavanje“.

‘Suvremena borbena sredstva u potpunosti integrirana’

Tijekom više dana avijacijske i artiljerijsko-raketne jedinice za protuzračna djelovanja, uz podršku jedinica veze i zračnog nadgledanja, javljanja i navođenja, uvježbavaju svoja djelovanja u skladu sa svojom namjenom“.

Srpsko Ministarstvo obrane u priopćenju je pojasnilo kako “ostvareni rezultati potvrđuju visoku razinu sudjelovanja i obučenosti jedinica za realizaciju borbenih zadataka, kao i da su suvremena borbena sredstva koja su odnedavno u naoružanju Vojske Srbije u potpunosti integrirana u jedinstveni sustav koji osigurava slojevitu, pouzdanu i efikasnu zaštitu zračnog prostora Republike Srbije“.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.