Foto: Wochit/AFP

SRBI PANIČARE: ‘SPREMA SE NOVI VAL NASILJA I TEROR, KRV ĆE SE PROLITI!’ Albanija im priprema osvetu? Oglasio se i šef diplomacije EU

Autor: Dnevno

Zamjenik premijera privremenih prištinskih institucija Besnik Bislimi u razgovoru s visokim predstavnikom Europske unije međunarodnu politiku i sigurnost Josepom Borrellom najavio je da će nakon lokalnih izbora na Kosovu, “kosovska vlada nastaviti s akcijama” koje su viđene 13. listopada kada je kosovska policija između ostalog ušla u Severnu Mitrovicu i Zvečan, pišu srbijanski mediji.

Do razgovora je došlo 18. listopada, a Bislimi je rekao kako će “kosovska vlada nastaviti sa borbom protiv kriminala na cijelom teritoriju Kosova”.

Srbija danas piše kako je tog dana teško ranjen Srećko Sofronijević, a kosovska policija je pored suzavca i šok bombi koristila i bojevu municiju.

Zbog toga se oglasio i sam Borrell koji je poručio “da se odmah moraju prekinuti nasilni incidenti na sjeveru Kosova i naveo da sva otvorena pitanja moraju rješavati kroz dijalog”.

“Jednostrane i nekoordinirane akcije koje ugrožavaju stabilnost su neprihvatljive. Sva otvorena pitanja moraju da se rješavati kroz dijalog kojim posreduje EU. U kontaktu smo s Beogradom i Prištinom”, napisao je Borrell na Twitteru.

Šef diplomacije EU se i jučer se oglasio, izjavivši da je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Albina Kurtija pozvao da se nakon podignutih tenzija “vrate u situaciju u kojoj je moguć nastavak dijaloga u Brusellexu”.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.