Screenshot

‘SPREMAO SAM LIKVIDACIJU TUŽIOCA CRNE GORE’: Jeziva ispovijest plaćenog ubojice i zaštićenog svjedoka

Autor: Dnevno.hr

Za likvidaciju specijalnog tužitelja Crne Gore Milivoja Katnića bilo je predviđeno pola milijuna eura, a ovu informaciju je pred crnogorskim tužiteljstvom ispričao zaštićeni svjedok kodnog imena Jadranko Jonski. On je, kako je priznao, bio unajmljen kao egzekutor. Do istih informacija došla je i istraga crnogorske policije, piše Blic.

Zaštićeni svjedok kodnog imena Jadranko Jonski detaljno je ispričao svoju ulogu u kriminalnim grupama koje se terete za najteža kaznena djela, a otkrio je i uloge ostalih osumnjičenih.

Prema pisanju Pobjede, iskaz zaštićenog svjedoka podudara se sa saznanjima istražitelja koji su naredbom za istragu označili tri osobe kao organizatore tri kriminalne grupe: Ranka Radulovića iz Nikšića, Igora Vukotića iz Kotora i Erogena Brajovića iz Skadra.

Svi oni, kako je ispričao zaštićeni svjedok, oformili su grupe kako bi mogli likvidirati one koji im se nađu na putu.

Tako su na spisak za odstrijel dospjeli i crnogorski visoki policijski službenici i bivši službenici te glavni specijalni tužitelj Milivoje Katnić.

Zaštićeni svjedok ispričao je da je pratio kretanje specijalnog tužitelja Katnića, da je posmatrao njegovu kuću u Klikovačama u blizini Danilovgrada sa obližnjeg brda, odakle je imao najbolji pregled.

Posmatrajući s te distance, imao je jasan pregled i prikupljao informacije o Katnićevim navikama. Tako je znao kada izlazi iz kuće i kada obavlja svakodnevne poslove u dvorištu.




Jonski je rekao da je za Katnićevu likvidaciju bilo predviđeno pola milijuna eura i da su za praćenje angažirali njega i još dvije osobe koje su na spisku osumnjičenih u ovoj istrazi.

Jonski i još dvije osobe, kako je naveo, sastale su se sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem u Srbiji, u blizini jedne atraktivne turističke destinacije, gdje im je obećano, kako tvrdi zaštićeni svedok, da će za sve likvidacije biti na raspolaganju pet milijuna eura.

Praćenje Katnića od njih je, prema svjedočenju zaštićenog svedoka, tražio Ranko Radulović.




Zaštićeni svjedok otkrio je i da mu je Erogen Brajović platio da ubije Vjekoslava Lambulića i da su mu dvije osobe, čija imena je naveo, bile logistika.

On je detaljno ispričao kako je pokušao ubiti Lambulića, kojeg crnogorska policija označava kao ‘sigurnosno interesantnu osobu’.

Prema njegovim riječima, Lambulić je bio u hotelu ‘Hilton’, a osoba koja je bila zadužena za njegovo praćenje mu je javila kada je on izašao iz hotela i u kom pravcu je krenuo.

Zaštićeni svjedok je kazao da mu je pripremio zasjedu, da ga je čekao u žbunju i kada se Lambulić parkirao ‘golfom’, pritrčao mu je i zapucao.

Sve se to odigralo na parkingu kod Rimskog trga u Podgorici.

Prema riječima Jonskog, namjera mu je bila da Lambuliću puca u glavu jer je znao da nosi pancirku.

Nakon neuspjele likvidacije Lambulića, zaštićeni svjedok je bio u bijegu nekoliko dana. Rekao je da se krio u šumi i da je našao bocu, izrezao je, stavio pištolj i razređivač kako bi uklonio tragove sa oružja koje je koristio u pokušaju atentata. Ispričao je da je ovaj napad naručio albanski državljanin Erogen Brajović zato što je bio siguran da su mu braća Lambulić ubili brata Aleksandra, 2015. godine na Zabjelu.

Prema riječima ključnog svedoka tužiteljstva, Brajović mu je dao 50 kilograma skunka i novog land rovera za posao koji je trebalo izvršiti.

Jadranko Jonski je u ponedeljak šest i pol sati odgovarao na pitanja tužitelja, a nastavak njegovog saslušanja zakazan je za 20. rujna, kada će mu okrivljeni i njihovi odvjetnici postavljati pitanja.

Na spisku osumnjičenih, osim Radulovića, Brajovića i Vukotića su još i Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović. Naredbom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović iz Skadra, Nikšićanin Stefan Perović i Kotoranin Nikola Mršić, koji je u bijegu.

Osim za Mršićem, policija traga i za njegovim sugrađaninom Igorom Vukotićem, inače bratom Jovice Vukotića, vođe ‘škaljarskog klana’, dok je Erogen Brajović uhapšen u Albaniji zbog sumnje da je i u toj zemlji sudjelovao u teškim krivičnim dijelima. Ostali članovi ove grupe su u pritvoru, piše Blic.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.